Внимавайте да не ви изгорят очите от новите кадри
Внимавайте да не ви изгорят очите от новите кадри

Засега DC определено мачкат конкуренцията на тазгодишния Comic-Con. След чутовните трейлъри на „Wonder Woman” и „Justice League” почти бяхме загубили интерес към това, което Marvel имат да предложи. Идеално време за магически номер. Първият трейлър на режисирания от Скот ДериксънDoctor Strange” определено хвана интереса ни преди няколко месеца и потвърди слуховете, че ни очаква нещо, невиждано досега в комиксовите вселени.

Филмът ще ни запознае с арогантния, но брилянтен неврохирург доктор Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач), който след тежък инцидент губи възможността да използва ръцете си. Това го отпраща на пътешествие в търсене на лек, което в крайна сметка го отвежда при Древния (Тилда Суинтън), който става негов ментор и му позволява да проникне в света на свръхестественото. Вижте Comic-Con трейлъра:

Уау! На няколко места изглежда наистина феноменално. Нямаме проблем с това, че ни напомня на „Батман в началото” и „Генезис”. Всъщност първият филм от трилогията на Кристофър Нолан за човека-прилеп е силно повлиян от комикса „Doctor Strange”, така място за мрънкане не може да има. Виждаме малко повече и от злодея на Мадс Микелсен, който по думите на актьора всъщност не е типичният „лош”. Има мотивация и вътрешен конфликт, които го правят по-интересен от повечето комиксови злодеи. Силно се надяваме да е така.

Засега Doctor Strange” наистина има потенциала да бъде game-changer за Marvel. Магия и игра с паралелните реалности ще внесе дълбочина в обикновено двуизмерната комиксова вселена. Проблемът все пак остава – Стивън Стрейндж е един от най-могъщите герои, създавани от Marvel. Как ще успеят да ограничат силите му и къде точно ще се вмести в картинката спрямо Отмъстителите. Предости да разберем.

За финал ви предлагаме да видите и новия плакат:

doctor_strange_ver3_xlg

Режисьор на „Doctor Strange” е Скот Дериксън  („Дяволът в Емили Роуз”, „Sinister”), сценарист е Джон Спейтс („Прометей”), а в ролите са Бенедикт Къмбърбач, Мадс Микелсен, Рейчъл Макадамс, Тилда Суинтън, Чуетел Еджиофор, Майкъл Стълбарг, Скот Адкинс, Бенедикт Уонг, Ейми Ландекър и други.

Премиерата е 4 ноември 2016.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Аз съм доволен, личи си, че е стъпка в страни от основната Марвел посока, както и „Пазителите“, но съм сигурен, че е ще се получи луд филм

  2. Много се надявам да ми хареса – трейлърът ме кефи, обаче без да съм съм надървен. Абе гледа ми се и очаквам да е гот.