Майк Колтър в кадър от втори сезон на „Luke Cage”
Майк Колтър в кадър от втори сезон на „Luke Cage”

Знаем, че на доста хора вече започва да им писва (или направо им е втръснало) от киновселената на Marvel, но студиото продължава да превзема малките екрани и трябва да признаем, че им се получава доста добре – поне по Netflix, ако не и по АВС. Предостатъчно сме писали за вече излезлите сериали, но сега е време да обърнем малко повече внимание на предстоящия „Luke Cage”, който има чисто нов тийзър трейлър и доста сериозно участие в общия „sizzle reel”, който беше представен преди няколко дни на течащия в момента Comic-Con в Сан Диего. За съжаление, отделните сцени от сериала, представени на Comic-Con, не са официално достъпни онлайн и за тях ще трябва да почакаме, но не повече от два месеца – премиерата е края на септември.

Вече се запознахме с Люк Кейдж в качествения „Jessica Jones”, където той имаше не просто поява, а наистина важна роля, но трябва да признаем, че изпитвахме сериозно любопитство към самостоятелната му изява и как ще стои на екрана в сравнение с вече познатите си колеги. Добрата новина е, че Netflix продължават отличната тенденция всеки от техните сериали (чиито главни персонажи в крайна сметка ще се обединят в „The Defenders” – за него също имам тийзър, но за това по-късно) да е достатъчно различен от предишните. Въпреки че делят една вселена, „Daredevil”, „Jessica Jones”, а сега и „Luke Cage” си имат свой собствен стил, различна атмосфера и – поне засега – наистина високи „production values”. Ако изпитвате съмнения, вижте тийзър трейлъра и преценете сами.

https://www.youtube.com/watch?v=Ymw5uvViqPU

Честно казано, единственото ни притеснение е Махершала Али, който е в ролята на злодея Корнел „Cottonmouth” Стоукс . Актьорът определено не ни е любимец, а след Винсънт Д’Онофрио и Дейвид Тенант, свикнахме злодеите на  Marvel и Netflix да са на съвсем друго ниво. Но ще се опитаме да подходим без предразсъдъци – може пък това да е ролята, в която Али наистина да блесне и за първи път да ни впечатли. Вижте и вече споменатия „sizzle reel”, в който са натъпкани всички познати герои от вселената (включително и един, който тепърва ще си има собствен сериал), както и новия, особено комиксов плакат на „Luke Cage”, последван от кратичък официален синопсис.

„Luke Cage”

След като саботиран експеримент му дава суперсила и неразрушима кожа, Люк Кейдж се превръща в беглец, който се опитва да подреди живота си в Харлем, Ню Йорк. Но скоро е принуден да излезе от сенките и да се бие за сърцето на града, изправяйки се срещу миналото, което се е опитал да погребе.

В главната роля отново ще видим Майк Колтър, а компания ще му правят Тео Роси, Франк Уейли, Франки Фейзон, Махершала Али, Соня Брага, Симон Мисик, Ерик ЛаРей Харви, Алфре Уудард и Розарио Доусън.

13-те епизода на първи сезон на „Luke Cage” излизат на 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *