Justice League

Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” поляризира фенове и критици и не донесе очакваните приходи в размер на поне милиард долара, което промени драстично плановете на Warner Bros и DC Comics за филмовата им вселена (чието начало бе поставено уж с „Човек от стомана”, а де факто – със „Зеленият фенер” на Мартин Кембъл с Райън Рейнолдс през 2011 г.). Разкритикувани за прекалено сериозния тон на „Батман срещу Супермен”, Warner Bros презаснеха и голяма част от „Отряд самоубийци”, но феновете искаха да знаят как всичко това ще повлияе на „Justice League”. Крис Терио, сценарист на „Арго”, обяви, че тонът ще бъде по-ведър, което разочарова мнозина; от предвидените два филма пък остана само един.

Е, „Justice League” явно няма да е толкова мрачен и сериозен като „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”… и това далеч не е лошо.

В трейлъра, представен на Comic-Con 2016 г., виждаме, че във вселената на DC ще има хумор, но той не напомня на хумора от филмите Marvel. Макар на повърхността да има някои козметични прилики – някои оприличават Брус Уейн на Ник Фюри, други пък бързат със заключението, че Флаш прилича на Живака на FOX – истината е друга: и „Justice League” има свой уникален характер, подобно на предшественика си.

Взаимодействието между Батман и Аквамен по всяка вероятност ще бъде сред най-интересните елементи на филма .Филмовият Артър Къри не напомня особено на префинения си комиксов първоизточник и е по-скоро в духа на всички останали роли, които Джейсън Момоа е играл досега, но извън съмнение е, че Момоа изглежда много bad ass.

Джейсън Момоа - Аквамен
Джейсън Момоа – Аквамен

Интересен факт е, че за разлика от екранната си половинка от „Игра на тронове” Емилия Кларк, която отказала да носи контактни лещи за ролята на Денерис (очите на Халиси в книгите са лилави, но контактните лещи били неудобни за актрисата), Момоа е с различен цвят на зениците, което вероятно има общо с пригоденото зрение на Аквамен към водата.

justice-league-trailer-img03-20160727

Флаш е истинската звезда на трейлъра – виждаме една нова версия на Бари Алън като  невротичен фенбой, готов да изпревари времето и да се присъедини към Лигата на справедливостта преди да е поканен. На един от мониторите на Бари Алън се излъчва анимационният сюрреалистичен сериал „Rick & Morty”, а сред вещите му намират място десетки книги (speed reader?) и снимка на Никола Тесла, който е бил влюбен в гълъб. На визуално ниво прави впечатление, че ефектите, които подчертават бързината на Флаш, са в синьо, а не в пословичния за Флаш червен цвят.

justice-league-trailer-img04-20160727

На екрана зад Брус Уейн виждаме образ, който първоначално напомня кадър от рекламната кампания на „Отряд самоубийци”, но не е изключено да представлява начална версия на изкуствения интелект Гидеън, създаден от Бари Алън.

justice-league-trailer-bruce-wayne-20160727

Виждаме много малко (more more or more less?) от Жената-чудо на Гал Гадот, но тя отново изглежда повече страхотно Единственият член на Лигата на справедливостта, който не задържа вниманието върху себе си, е Киборгa, чийто CGI видимо е незавършен, а и при Виктор Стоун прави впечатление единствено, че носи спортен екип на отбора по американски футбол на Университета на Готъм. Батман пък носи променен костюм, подобрен, спрямо версията, която видяхме в „Батман срещу Супермен”.

justice-league-trailer-img05-20160727

Супермен липсва в трейлъра, но ще присъства във филма, може би с повече коса и дори прическа, тип „мълет”, каквато носи след като се завръща от мъртвите след битка с Дуумсдей в комиксовата вселена на DC. В снимковия поглед върху филма Хенри Кавил се усмихва, което не сме виждали от Супермен наскоро.

Justice League

Почти нищо не става ясно за злодеите на „Justice League”. Виждаме заравянето на един Mother Box (един от трите суперкомпютри, които злодеят Steppenwolf държи в ръцете си в удължената версия на „Батман срещу Супермен”; чрез Mother Box се съхраняват и жизнените сили на Киборга), но извън това не разбираме достатъчно и има предостатъчно място за спекулации.

screen-shot-2016-07-23-at-3-51-47-pm 5158758-luthors-baptism

Знае се, че обявеният за злодей на „Justice League” Steppenwolf е пълководец на архизлодея Дарксайд, еквивалент на марвелския Танос. Спекулира се, че ще видим и Жокера на Джаред Лето и Лекс Лутор на Джеси Айзенберг. Трейлърът ни спестява поглед към назобилия се Дж. К. Симънс като комисар Гордън.

Дж. К. Симънс

Музиката в трейлъра е на групата The White Stripes, а песента се казва „Icky Thump”.

Видяното ни кара да смятаме, че въпреки че DC са се отказали отчасти сериозността, с която са пословични, те все пак нямат и намерението да копират Marvel. Чакаме трескаво следващия трейлър на „Justice League” и голямото разкритие: кой е седмият член на Лигата на справедливостта?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

  1. Е как.. седмия член е Латерната.
    Колкото за спада на сериозността, хич не ми се иска да го правят, а да си запазят оригиналния мрачен и напрегнат тон, запазена марка на ДС вселената…..

  2. Май ще са само 6 в този филм, поне аз не съм чел някъде инфо да са повече.

  3. Ще има седми член, бил той и в сцената след написите. Може да е черният Грийн лантърн, а може и да е Марсианеца или Шазам.

    1. а това че са 7 фиксирано ли е, щото иначе членовете през годините са повечко?

  4. Седем са основателите, а не сте ли виждали онзи постер с Аквамен, който беше постнал Зак Снайдър в Twitter, на който пише Unite The Seven? 🙂

    1. Bиждали сме го. Сега, както и тогава, продължава да е неясен. Текстът може да е свързан с митологията конкретно на Аквамен и да се имат предвид седемте морета/океани. Нещо повече: постерът се появи преди още тоя филм да имаше сценарий. На тоя етап няма никакви индикации за седми член, това са просто фенски спекулации и толкова.

    2. Да, спомянм си че и аз тогава питах, седемто морета или лигата обединява. А ако става дума за основателите, то май въпроса е ясен, че трябва да е фенера

    3. Първи май е Марсианеца, но той би бил нелеп, така че по-добре да е Фенера, ама айде да не е негър, плийс? Отделно, Батман е този, който събира екипа, както се вижда от кадрите в Комик-Кон футиджа, което допълнително обезсмисля таглайна от постера с Аквамен.

    4. Джон Стюарт а.к.а Чения Зелен фенер ( 😆 ) си е един доста сериозен персонаж от доста години насам и би паснал доста по-добре на DCEU от campy изпълненията на Хал Джордан, a и защо Марсианеца да е нелеп? Той е и винаги е бил един от най-важните и иконични персонажи в DC вселената с почти неограничени възможности, а и предисторията му доста любопитна и трагична и перфектно би паснала на един мрачен origin филм.

    5. Гледах една анимацийка преди време, драми в Атлантис, ала бала, и общо взето Аквамен беше катализатора за събирането на лигата.
      За фенера, и аз май предпочитам Хал Джордън

    6. Mapcианеца е нелеп заради origin-a cи – просто е крайно недостоверен научно (знам, че това звучи смешно, като се има предвид за какъв франчайз говорим, но все пак). Иначе като био е интересен, просто ролята на Марс е смущаваща, след като много добре знаем, че там никога не е имало развит живот, може би единствено примитивен такъв, та какво остава за високо развити цивилизации, пък било и такива, които са достигнали унищожение. Тотално не ми е plausible. Колкото до Фенера – предпочитам един адекватен кино прочит на оригиналния персонаж първо, пък след това ако искат и индианци могат да го играят.

    7. Ти нали се сещаш, че говориш за вселена, където извънземни (криптонци) изглеждат на 100% като хомо сапиенс, могат да летят без особено физично обяснение и да стрелят лазери през очите си и което приемаш за даденост, без да ти пречи особено на филма 😀 Поне марсианеца в оригиналния си вид изглежда баш на извънземно и може да се скалъпи обяснение за физиологията му, а и в някое от анимираните филмчета бяха му скалъпили достоверна откъм sci-fi стандартите история, която може съвсем спокойно да мине метър и в игрален филм. Примерно нещо от сорта – отива първата мисия с хора до марс, намира останки от разрушена цивилизация под земята, защото на повърхността са се влошили условията драстично преди стотици хиляди години и марсохода досега следователно нищо интересно не е намерил, намират го нашия хубавец в стазис, докарват го на земята, но заедно с него се намъква и някой кофти бял марсианец и от там нататъка е ясно – яко кютек и шейпшифтинг и готова ти е смеската от класически sci-fi филм за марсианци и супергеройски блокбъстър 😉 Щом аз за 5 минути измислих такава бозица въобще пък не е трудно за сценарист с интелект малко по-висок от този на полуидиот в казарма да измисли читав сценарий по темата, стига Джоф Джоунс и другите умни глави в DC Films да се навият да рискуват с нещо такова.

    8. Почти ме убеди, но все пак агитирам за Фенера повече – ако ще е спейс опера, да е зелена, а не червена 🙂

  5. Нямам търпение, за първият официален трейлър ,както и за филма сам по себе си!
    Искам да видя DC вселената в пълния си блясък макар и с лек хумор за съжаление, Marvel-ските герои вече ми омръзнаха , а може би и не само на мен , 10 филма направиха с едини и същи герои и със сходен сюжет голям бой и пир за очите от ефекти без интересен и завладяващ сценарий , чак тази година решиха да разнообразят малко с Black Panter и Spiderman (на който не съм такъв фен). DC вселената има супер интересни герой и ще се радвам да ги видя екранизирани скоро 🙂

  6. „… ефектите, които подчертават бързината на Флаш, са в синьо, а не в пословичния за Флаш червен цвят.“
    Това не е точно така. 😀
    Червените ефекти са на Ревърс флаш.
    Бари Алън е с червен костюм и жълти светкавици за ефект, като цвета на светкавицата зависи от скоросто която може да достигне. През годините и в комимиксите Флаш е с различни светкавици, показващи бързината.
    Относно филма, очаквам да е поне на нивото на BvS и с надежди да е и по-добре 🙂