Човечеството отдавна се е зомбирало с реалити-формати – това е безспорен факт. Не сме предполагали обаче, че изпълнителните продуценти Бен Афлек и Мат Деймън (знаем, стари приятели, с много общи проекти напоследък) са се заели с поредната воайорска надпревара – „The Runner”. Същността на шоуто се състои в това, че една тайнствена личност препуска през страната към крайната си цел – половин милион долара, докато екип преследвачи решават загадки и откриват следи с надеждата да го заловят преди да са изчезнали парите. И всичко това се случва в реално време – докато трае преследването, зрителите могат да помагат в решаването на задачите, да подкрепят „бегача” или да съдействат на преследвачите с надеждата да се докопат до някакви парични бонуси за включването си в играта. Това реалити шоу се предава ежедневно директно и може да бъде следено чрез приложението „go90”.

Компанията на Афлек и Деймън Pearl Street Films работи по реализирането на формата. Ежедневните епизоди, които проследяват напредването на „бегача”, се излъчват три пъти на ден, а в ролята на водещ-домакин влиза Матю Патрик („МатПат”), а негов партньор е журналиста от VICE News, продуцент и медийна личност Кай Ларсън. Всички зрители разполагат с много възможности, ако искат да се включат активно в действието.

Вижте един трейлър на „The Runner”, а веднага след това може да откриете още подробности за това как работи форматът:

https://www.youtube.com/watch?v=kQt90iKs-a4

Един бегач – той или тя трябва да стигнат и да се „чекират” в шест пункта, разположени на различни места в Съединените Щати, без да бъдат хванати. Наградата за постигане на тази цел е 450 хиляди долара + бонус от още 50 хиляди долара. Ако случайно „бегачът” е уловен на която и да било от точките по време на гонитбата, той се връща у дома без никаква награда.

Пет отбора преследвачи – всеки от тях е съставен от двама души; на екипите се предоставят ежедневно „следи” или насоки, които ги ориентират за местоположението на „бегача”. Наградата за успешното му откриване се увеличава с всеки изминал ден с 15 хиляди долара. Ето кои са отборите преследвачи в момента: #BravoSquare, #TheBrogrammers, #SweetNSavage, #BrotherNature, #FriendZone

Америка гледа и печели – хората, които наблюдават надпреварата на go90, go90.com или AOL.com могат да помагат на отборите преследвачи, като подсказват къде може да се намира „бегача” в социалните мрежи. Има няколко възможности зрителите да печелят ежедневни награди:

America’s Cash Task (ACT) – ако успеят да решат два пъти на ден задачата/загадката в рамките на час, след като условието се е появило нa живото предаване в go90. Отговорите на зрителите помагат на отборите преследвачи да се приближат до „бегача”. За да участваш, всеки участник трябва да се регистрира на https://therunner.go90.com/

Chaser Cash – това е много лесна опция – подкрепяш любимия си отбор в социалните мрежи, и те може да решат да те наградят! Хиляда долара за всеки преследвачески отбор на ден – 5 000 по 30 дни – това прави 150 хилади долара! Не е никак зле, нали?

The Runner Social MVP – зрителите могат да изливат сърцата си в туитове в продължение на месец, с надеждата да спечелят награди от 20 000 долара, 10 000, 5 000 и 1000 долара.

Епизод #1 (9 am PST/12 pm EST)
Това е първият епизод за деня, който включва колаж от случилото се през предишния ден, и разкриване на живо на първия за деня America’s Cash Task (ACT). В момента, в който стане това, всеки, който гледа на go90 или AOL.com,може да участва в надпеварата за награди „в зелено”.

Епизод #2 (12 pm PST/3 pm EST)
Вторият епизод за деня е на живо в студио – разказ и детайлен анализ на състоянието на играта. Водещите споделят акценти от социалните мрежи – как публиката коментира и си сътрудничи по повод случващото се в играта.

Епизод #3 (7 pm PST/10 pm EST)
Третият е и финалният епизод за деня – с ъпдейт, преди играта да приключи за този ден. По време на този епизод зрителите получават информация за преследвачите и техните взаимоотношения. Водещите осигуряват анализ за дейността, която е извършил през деня „бегача”, за отношението между екипите на преследвачите, както и за техните стратегии…

инфографика - The Runner

На когото тези гонитбени истории изглеждат интересни (особено в навечерието на поредния филм за Джейсън Борн…), може да се пробва с приложението, ако… върви нa нашите географски ширини. Ние, понеже сме толерантни, ще посъветваме приятелите-продуценти да се захващат сериозно с кино-проектите си и да оставят реалити булшита на телевизионерите (не че някой ни пита, или ще ни чуе, но все пак да си кажем)…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments