Хали Бери
Хали Бери

Дениз Гамзе Ергювен, режисьорката, която фокусира погледите на почти цяла Европа, а и извън нея, с филма си „Мустанг” (спечелил наградата LUX на Европейския парламент за 2015 година), подготвя нов проект. „Kings” ще бъде неин англоезичен дебют и вече е ангажирала Хали Бери за роля в него. Преди около седмица стана ясно, че и (бившият) Бонд Даниел Крейг е казал „да” и ще се включи в актьорския екип на филма.

Сюжетът на „Kings” ни пренася в напрегнатата атмосфера на Лос Анджелис през 1992 г. – във взривоопасния период след процеса на Родни Кинг. Даниел Крейг ще бъде Оли – самотник и един от малкото бели жители на специален квартал в южната част на града. Той се среща с героинята на Хали Бери и се влюбва в нея. Тя се грижи за цяла група деца. На двамата ще им се наложи да избягат от бунтовните, неспокойни улици на града, да открият децата и да се опитат да ги отведат възможно най-далеч от сблъсъците между полиция и граждани, които заливат Ел Ей в рамките на седмица след бруталния побой, който цветнокожият Кинг отнася от блюстителите на реда.

Според информацията от Deadline, това е проект, близък до сърцето на Дениз Гамзе Ергювен – тя е готова с идеята за този филм още през 2011 година, но успява да реализира първо „Мустанг”, който ѝ спечели и номинация за чуждоезичен „Оскар” – а това признание, както знаем, отваря доста врати… Ще следим проекта с интерес – и ще докладваме за развитие по него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *