Винаги е удоволствие да се види Стелан Скарсгард в действие (за разлика от мускулестия си син в джунглата избира умно роли!) – особено когато се превъплъщава в гневен родител, търсещ възмездие за ненавременната смърт на сина си. Отива му и пушката, отива му и снегорина, добре се справя и с юмруците – приказка е да го наблюдаваш, дори и само в трейлърите на „In Order of Disappearance” на норвежкия режисьор Ханс Петер Моланд и датския сценарист Ким Фупс Аакесон.

Филмът разказва за обичен и спокоен, интровертен и трудолюбив шофьор на снегорин. Той открива, че синът му е убит и така се оказва в центъра зловеща гангстерска битка между местния криминален бос „Графа” и неговите сръбски съперници, а нещата постепенно излизат извън контрол. Остава само да се намери някой, който да събира труповете…

Както го определя критиката, „In Order of Disappearance” е „Мрачно-забавен. Изпълнен с богат и прекрасен зъл дух. Една норвежка комбинация между „Фарго” и „Твърде лично”

Харесваме подобни истории, още повече когато действието се развива в места, които се славят със студенокръвни… обноски. А когато имаме свежия, винаги изненадващ, безупречен и безмилостен Скарсгард – абсолютно сме сигурни, че и заради неговото изпълнение фестивалните щатски кръгове харесват филма – нещата придобиват „задължителен” характер.

Тук правим едно уточнение. „In Order of Disappearance” е старичък, но чак сега излиза в Щатите, тъй като американците не обичат субтитрите и от край време предпочитат да си правят римейки, вместо да гледат оригиналните филми. Дълго съществуващият проект за римейк обаче, в който в главната роля трябваше да влезе Лиъм Нийсън, така и не се осъществи – официалната причина е проблеми в графика на Нийсън, но ние залагаме, че му писнало да спасява хората в нужда във всеки втори от филмите си – и в крайна сметка „In Order of Disappearance” намира разпространение.

плакт плакат

Режисьор на  „In Order of Disappearance” е Ханс Петер Моланд , по сценарий на Ким Фупс Аакесон. Освен Скарсгард, в роли са още Бруно Ганц, Пал Свере Хаген, Джакоб Офтебро и Кристофър Хивю.

Филмът излиза на кино, в платформата VoD, в iTunes и в Amazon Video на 26 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *