Untitled-1Artur
A very handsome fellow! (Кадър от „King Arthur: Legend Of The Sword”)

Първият официален трейлър на „King Arthur: Legend Of The Sword” на Гай Ричи беше представен официално вчера на най-прочутото и мащабно фенско сборище Comic-Con в Сан Диего. Първоначално филмът трябваше да е готов тези дни, но премиерата се премести първо за февруари, а впоследствие – за 24 март догодина. Едното опасение е, че Warner Bros. не знаят още какво ще правят – дали ще се реализира замислената поредица, която да разкаже в детайли легендите за Крал Артур, или филмът просто ще си остане упражнение по модернистична виртуозност на мистър Ричи.

Дали са успели да намерят правия път, вижте в трейлъра:

Въпреки разочароващото като кадри начало и, въпреки че се придържат към манекенските снимки, Warner Bros. заслужават адмирации за това, че дават възможност на Гай Ричи да си поиграе с митове и легенди от Острова. С присъщия си стил на монтаж, по който безгрешно може да бъде разпознат, Ричи умело жонглира с интродукцията в историята за младия, „ръбат и бунтовен” Артур, който успява да измъкне прочутия Екскалибур от прочутия камък.

Харесваме много режисьорския стил, нямаме нищо против магьосническо-митичните времена да бъдат „освежени” със съвременен поглед, провокативен саундтрак и нетрадиционен визуален разказ. И този трейлър (с изключение на няколко кадъра) доказва, че поетата посока е правилна – единственото, което ни възмущава за момента, е „позирането” на главния герой, което няма как Чарли Хънам да си го е измислил сам. Ясно е, че този актьор може да влезе във всякакви роли – от добродушен викториански благородник, през умел водач на „йегер” до безскрупулен глава на гангстерска банда, и се справя добре с вживяването в образ, ала се опасяваме тук той да не изскочи от общата картинка и да си остане като „фешън”-кръпка върху органичната текстура на историята.

Screen_Shot_2016-07-23_at_4.44.12_PM
„Абе, що се е запънала така тая пущина?“

Гай Ричи беше постигнал прекрасна хармоничност на образи и среда в „Шерлок Холмс”- упражненията си – дано опасенията ни по адрес на новата му киноавантюра да си останат само на ниво промо-снимки и отчасти този първи трейлър. Ще повторим отново – харесваме този режисьор и стила му; искаме да ни зарадва отново, не да ни разочарова…

Бащата на Артур е убит в детството му и неговия чичо Вортигерн (Джъд Лоу) завзема короната. Без да има представа кой всъщност е той, Артур израства сред уличните банди на града. Но когато успява да извади меча от камъка, неговият живот се преобръща с главата надолу и той е принуден да приеме полагащото му се място на предводител, независимо дали това му харесва, или не…

Общо взето, когато се появят проблеми с кралската власт, винаги виновен се оказва чичото… Джъд Лоу е любимец на Ричи, а също и Бекъм, който отново е получил (не е ясно колко голяма) роля (след като беше прожекционист в рамките на минута и половина в „Мъжът от U.N.C.L.Е.). Останалите роли са разпределени между Астрид Берже-Фрисби (Гуиневир), Ерик Бана (Утер Пендрагон), Джимон Хонсу (като ръководителя на съпротивата Бедивер), Ейдън Гилън и др. Сценаристи са режисьорът, Лайънъл Уиграм и Джоби Харълд; той е и продуцент, заедно с Акива Голдсман, Тори Тънъл и самия Ричи. От страна на Warner Bros. Pictures и Village Roadshow за продукцията отговарят Кейт Адамс и Ния Куикендал.

King Arthur: Legend Of The Sword” приключението ще се появи на екран на 24 март 2017.

Artur

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Ричи е гениален визионер и идеолог в съвременното кино и всяка негова работа е като писане на филмова пиеса с нестандартни и имплицитно вплетени множество от взаимно несъответстващи елементи в едно. Явно демона в него е позатихнал и вече разширява със замах сюжетните си линии в голямата и високобюджетно кино. Още от новата визия Шерлок Холмс си проличава екстравагантната визия, свеж и оригинален нов прочит в екшън стил. Позарови гангстерските си пристрастия и вече се доказа, че може да прави всякакво кино, което никой не се е и съмнявал. Лично на мен всеки негов кадър и идея заснета, ми доставя огромно удоволствие. Ричи е като Тарантино – или го гледаш с удоволствие или го мразиш, от това което ти поднася.
    От това което виждам от трейлъра филма ще е отново визуално и емоционално удоволствие. С радост ще се види.

  2. Страхотно монтиран трейлър, в който личи жестоката режисура и яка сценография, но ефектите не ми харесват изобщо, а и като цяло грам не ме вълнува тоя филм. Иди-разбери.

  3. Още от същото, което не е непременно нещо лошо. Сигурно ще е фън. Аз се радвам на двата Шерлока. Интересно дали формулата ще проработи отново.

  4. Трейлърът изглежда meh. Чисто и просто – meh. Този филм съм го гледал – казваше се Hercules и в него играеше Дуейн Джонсън. Иначе визуално Ричи продължава да е пушка (справка The Man from UNCLE), да видим дали и на съдържание ще го докара.

    Големият плюс – Чарли Хънам този път е обграден от доста по-опитни и можещи от него актьори. И няма да му се наложи сам да носи филма, както (не успя) в Pacific Rim.

  5. Да, точно това ми е проблемът всъщност – видяното е адски кадърно сглобен meh (хаха) и повтаря вече досадния модел на „Шерлок Холмс“ (първият ми хареса много, а вторият едвам го изтраях, щото беше просто пак същото, но още по-наситено).

  6. Там е работата – ако е същото, няма как да е добро. 😀 Поне в моите очи.

    1. Що пък не, Тарантино прави един и същ филм всеки път от 20 години насам и всички се препикават от кеф, като му гледат гумените бутафории и бидоните с изкуствена кръв.

    2. Tapaнтино винаги кефи, дори когато не кефи, както в най-добрите си филми. Ричи от друга страна винаги ми е бил Тарантино уонъби – има яки неща, режисира страхотно, но ако говорим за истински як алтернативен бритиш режисьор, който експериментира със себе си, миксира и иронизира клишета и опитва интересни нови неща, тогава клоня към имена като Бойл, примерно.

    3. Боил е класа,която още няма някой от Острова, който да надмине в идеи.Визуално Ричи води доста по-напред. Ричи е гений в монтажа и заснетите малки, но важни елементи, на които друг не обръща внимание в киното. При него естественото изглежда неестествено и камерата може да извади всичко на показ.

  7. Някой се напъва твърде много :D. Мина му времето на тоя, пас за мен (също).

  8. И аз имам усещане, че му мина времето на Гай Ричи, ама с кеф ще си го изгледам това. Винаги ме равличат филмите му, ако и да са малоумни понякога 🙂