Тод Филипс не ни е суперголям любимец, но въпреки това ни беше доста тъжно да видим как, след фантастичния успех на „Последният ергенски запой”, пропиля таланта си (не можем да си кривим душата, че все пак притежава такъв), като се пусна по инерция с тотално ненужни и ужасно слаби продължения, както и с абсолютно генеричния „Път с предимство”, за който твърдим, че съществува само и единствено благодарене на „Запоя”.

Точно затова се радваме, че седем години по-късно, с „War Dogs”, Филипс най-накрая реши да смени стила, като се захвана с любопитната истинска история на двадесет и няколко годишните обикновени момчета Ефраим Дивероли (Джона Хил) и Давид Пакуз (Майлс Телър), които сериозно нагазват в дълбоките води, след като някак успяват да омаят Пентагона и да спечелят договор за доставка на оръжие на стойност 300 милиона долара.

Не бихме казали, че първият трейлър на „War Dogs” беше някакво откровение, но определено успя да ни спечели за „каузата”. Новата реклама, която ни запознава доста по-подробно с историята и динамиката в отношенията между двамата главни герои, също ни допада и затвърждава желанието ни да видим филма.

Dirty deeds and they’re done dirt cheap! Може би трябва да направим уточнението, че тук не очакваме филм от калибъра на „Цар на войната”, а по-скоро нещо в стил „Кръв и пот”. Адекватно направена, непретенциозна екшън-простотийка с добри изпълнения (Телър и Хил са доста забавни и изглежда имат добра химия), която да ни позабавлява и за пореден път да ни изуми какви кретени се срещат в Америка и по широкия свят.

Вижте и новия постер.

плакат

Режисьор на „War Dogs” е Тод Филипс, а в ролите ще видим Джона Хил, Майлс Телър, Ана де Армас, Брадли Купър и други.

Премиерата е 19 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *