Една от най-големите ни надежди за качествен (психологически/сексуален) трилър тази година се крие в „Момичето от влака” на Тейт Тейлър. Филмът е екранизация по едноименния роман „шокирал света” (така поне ни уверяват рекламите) на Паула Хоукинс и разказва за разведената Рейчъл Уотсън (Емили Блънт), която всяка сутрин, докато пътува във влака, си фантазира за живота на перфектна двойка, която вижда през прозореца. Един ден обаче Рейчъл вижда нещо, което я въвлича в мистерия, заплашваща завинаги да промени живота на всички замесени.

Първоначално, големият ни интерес и очаквания към проекта бяха базирани на отзивите за книгата на Хоукинс, както и на впечатляващия творчески екип – освен режисьора Тейлър, чийто „Южнячки” харесваме адски много, и Емили Блънт, той включва още Ребека Фъргюсън, Хейли Бенет, Люк Евънс, Джъстин Теру, Алисън Джани и Едгар Рамирес. Впоследствие желанието ни да видим филма беше затвърдено и от стандартния, но доста ефективен първи трейлър. Сега Universal представят нова реклама, която практически е почти същата като предишната, така че желанието ни остава непроменено. Вижте.

Накратко ще повторим, че не очакваме „Момичето от влака” да е от класата на „Не казвай сбогом” на Дейвид Финчър, но това, което виждаме в трейлъра, изглежда изключително адекватно в контекста на жанра и единственото, което може да ни развали удоволствието от филма, тъй като принципно сме почитатели на жанра, е историята да се окаже безлична претенция или пък да ни изпльоскат някой елементарен финален обрат, обезсмислящ всичко преди него. Нещо в стила на „Before I Go To Sleep” на Роуън Джофи или „Dark Places” на Жил Паке-Бренер.

В добавка към трейлъра ви предлагаме официалния синопсис на романа, както и новия постер на филма.

Всеки ден прилича на предишния…

Всяка сутрин Рейчъл хваща един и същ влак. Той се движи оглушително по релсите, преминава покрай уютните провинциални домове и спира на червения сигнал на семафора. През това време Рейчъл наблюдава двойка, която закусва на своята тераса. И сякаш вече ги познава. Нарича ги Джес и Джейсън. В нейните очи те имат перфектен живот. Като този, който тя наскоро е загубила.

Но един ден всичко се променя…

Влакът спира на семафора за по-малко от минута, но тя е достатъчна – Рейчъл вижда нещо шокиращо. И всичко вече е различно. Сега тя получава шанс да стане част от живота на хората, които до момента е наблюдавала отстрани. И да докаже, че е много повече от едно нещастно момиче във влака…

„Момичето от влака”

Режисьор на „Момичето от влака” („The Girl on the Train”) е Тейт Тейлър („Южнячки”, „Get on Up”), а сценарият е дело на Ерин Кресида Уилсън („Secretary”, „Men, Women & Children”) по романа на Паула Хоукинс. В ролите са Емили Блънт, Ребека Фъргюсън, Хейли Бенет, Люк Евънс, Джъстин Теру, Алисън Джани, Едгар Рамирес, Лора Препон, Лиса Кудроу и други.

Премиерата е 7 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *