Дори и в трейлърите Баз Лурман е художник! Как пък не направи два еднакви, само да поразмени кадри тук-там, да ореже едно-друго – няма шанс точно този човек да подходи по (познатия) „занаятчийски” начин към рекламирането на предстоящата си телевизионна Netflix поредица „The Get Down”.

И с новото видео, което беше пуснато в мрежата преди няколко дни, режисьорът-виртуоз доказва, че 1) има защо да прави по-дълги видеа – според мен кратката рекламна форма изпразва от съдържание до известна степен представянето на сериала, и 2) знае прекрасно как точно да подреди вече показани кадри в комбинация със съвсем нови акценти – и да композира съвсем различно визуално впечатление за работата си.

https://www.youtube.com/watch?v=usv442G6H8A

С намек за авто-реверанс към „Трилогията на червената завеса”, с лек спомен за „Уестсайдска история” (само като усещане), телевизионната авантюра „The Get Down” на Баз Лурман ще се окаже доста интересно предизвикателство – така пророкуваме днес! За актьорския екип, който съпреживява връщането в 70-те години на ХХ век и пресъздава раждането на хип-хопа, пънка и диското в Ню Йорк, вече надлежно сме ви информирали – следим проекта на един от любимите ни режисьори изкъсо.

Първоначалната идея е да има тринадесет едночасови епизода, макар да не сме сигурни дали ще може да се поднесе еднакво ангажиращ зрителите материал. Дебютът на поредицата е на 12 август по Netflix, така че съвсем скоро ще станат ясни още детайли. Ако сте почитатели на мюзикъла (като жанр) и на музиката (в случая ще бъде представена голяма палитра от стилове) – Баз Лурман е Вашият човек, а „The Get Down” сигурно ще се окаже Вашето шоу. Ние чакаме премиерния епизод!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *