Толкова отдавна пишем за игрална версия на „Akira”, че вече сме на път да изгубим надежда. В продължение на доста години Warner Bros. се опитват да реализират игрална адаптация по иконичната манга на Катсуширо Отомо и култовото аниме от 1988 година. Последно сме споменавали за избора на режисьора Жауме Колет-Сера и изразихме опасения, че Гарет Хедлънд като нищо ще остарее прекомерно, за да поеме ролята на Канеда.

След като се появи информация, че Warner Bros. са си поръчали нов сценарий от showrunner-а на втори сезон на „DaredevilМарко Дж. Рамирес, а и че Кристофър Нолан (евентуално) ще се включи в планирането на възможна трилогия, сега става ясно, че подходът на студиото е сменен – говори се, че те са потърсили Джъстин Лин, за да го поканят за режисьор. Инфото е поднесено от репортер на The Wrap и макар да няма потвърждение, много е вероятно студиото да погледне благосклонно на плановете на Лин по отношение на „Космически забивки 2” с ЛеБрон Джеймс, ако той се съгласи да им помогне с „Akira”.

Джъстин Лин
Джъстин Лин

До момента Холивуд не е доказал, че може да се справи адекватно с идеята за адаптация  на култови аниме-истории в игрални филми. Както вървят нещата, вероятно няма да се стигне и до пълнометражна нерисувана версия на „Akira”, ала дори и да се опитват да бъдат реализирани в доста забавени темпове, идеите все още са живи – да не забравяме, че очакваме „Ghost in the Shell” със Скарлет Йохансон през пролетта на 2017, а и наскоро стана ясно, че се подготвя игрална версия на „Death Note”.

По повод новата режисьорска възможност за „Akira” – дори „Стар Трек: Отвъд” да стане хит, нека не забравяме, че Вин Дизел продължава с франчайза за „бързите и яростни”, и ще иска Лин да му режисира (уж) последния епизод, така че ще очакваме потвърждение на ангажимента съобразно свободното време.

За финал, понеже споменахме „Ghost in the Shell” със Скарлет, покрай който наскоро имаше сериозни спорове за избирането на бели актьори, които да играят азиатци (а да не забравяме, че и Гарет Хедлънд е бял), ви предлагаме няколко страхотни, но неизползвани концептуални рисунки на Руаири Робинсън за една от ранните версии на игралния „Akira”. На тях виждаме вариант, в който главните роли се изпълняват от Крис Евънс и Джоузеф Гордън-Левит, а действието се развива в Нео-Ню Йорк.

006Bike1_CP 009Jokers_Ride_AB akira-concep-art-img01-20160704 akira-conceptart1 akira-conceptart5 akira-evans-levitt-conceptart-700x700 akira-movie-artwork akira-movie-live-action-tetsuo crater_akira01_CC2 darknight-akira-concept freeway_before-after-akira-concept freeway-akira-concept image001-akira-concept image002-akira-concept-2016 sbhuidnfewp2z856liu9 streetconcept-akira-2016

Сигурни сме, че ако не знаете нищо за „Akira”, ще ви е любопитно да се запознаете с подробностите по проекта до момента, които следим в новините ни от… 2011 година. И нямаме намерение да се отказваме – бъдете сигурни, че ще научите, ако нещо (реално) се случи с проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *