Вижте Джейк Чеймбърс в нови официални снимки от „Тъмната кула”

от на 2016-07-16
 

dark-tower-01-20160716

Вчера EW разпространиха първия ни официален поглед към стрелеца Роланд Дисчейн (Идрис Елба) и Човека в черно Уолтър Падик (Матю Маконъхи) от предстоящата амбициозна екранизация на поредицата „Тъмната кула” по Стивън Кинг. Този, когото не ни представиха подобаващо (задкулисната снимка не се брои), беше Джейк Чеймбърс (Том Тейлър), който има изключително важна роля в цялата поредица.

Джейк е  малко момче със способности на медиум (той притежава Сиянието или Озарението, както е в продължението „Доктор Сън” на Кинг), живеещо в Ню Йорк от нашата реалност (където ще се развива голяма част от действието) и имащо видения за Средния свят, за гигантска кула, крепяща цялата вселена, и за самотен стрелец, който го зове. Във филма Джейк е използван и като „point-of-view character”, с когото се олицетворява публиката. Ето какво казва за него един от сценаристите, Акива Голдсман:

Най-важната структурна идея е Джейк като „point of entry”. Не смята ли всяко дете, че нещата в сенките са истински? Не си ли представя всяко дете, че съществува свят, който не можеш да видиш съвсем? Ню Йорк буквално е такъв. Има усещане за лабиринт под лицето на града и смятам, че това наистина е съвместимо с детското въображение и усещането за магически свят, който се крие под повърхността.

Сега EW поправят липсата на официален кадър на Джейк, като ни предлагат да го видим не на една мижава снимчица, а на цяла поредица. Освен това, снимките ни предоставят и нов поглед към Стрелеца (Елба продължава да не ни изглежда добре в ролята) и дават някаква идея за визуалния стил на филма, доколкото е възможно за снимки.

the-dark-tower-movie-jake-tom-taylor

The Dark Tower (2017) Idris Elba

The Dark Tower (2017) Idris Elba (L) and Tom Taylor

The Dark Tower (2017) Tom Taylor

the-dark-tower-movie-tom-taylor-idris-elba

dark-tower-20160716

Ако се чудите кога ще видим Еди и Сузана, значи сте пропуснали официално потвърдената информация (която отбелязахме вчера), че те няма да участват в първия филм, а ще се появят чак във втория (ако всичко е наред, разбира се). Припомняме и че „Тъмната кула” ще бъде ремикс от всички романи от поредицата и реално няма да е буквална екранизация, а нещо като алтернативна история/продължение – повече за това вижте тук.

Режисьор на „Тъмната кула” е  Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите са Идрис Елба, Матю Маконъхи, Аби Лий, Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Премиерата е 17 февруари 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • toto
  2016-07-17 at 12:21

  Оф… Елба въобще не изглежда като персонаж дошъл от друго измерение, а все едно цял живот е расъл в Ню Йорк… :(

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-07-17 at 12:33

  Бабанка от Харлем? Ноу тенкс!

  Отговор

 • Чернев
  2016-07-24 at 16:25

  Еди и Сузана и без това не се явяват още в първа книга. :) Така че – no harm, no foul. Ако въпросът за Еди е все още отворен, искам Аарън Пол, bitch! 😀

  Иначе първата снимка съм почти убеден на кой момент от книгата отговаря.

  Отговор

Коментирайте