Оуен Тийг
Оуен Тийг

Cлед като беше оповестено, че Бил Скарсгард ще е Пениуайз в подготвяния нов вариант на „То“ по бестселъра на Стивън Кинг, е ред на още едно име да попълни актьорските редици. Хорърът, който аржентинецът Андрес Мушети ще започне да снима в Торонто следващия месец, е прибавил и младия талант Оуен Тийг – той ще изиграе малката, но интересна роля на откачения пубер Патрик Хокстетър. Припомняме, че филмът ще се фокусира върху „детската“ част от сюжета на книгата и ще разкаже за първия сблъсък на Клуба на неудачниците със свръхестественото същество, което тероризира прокълнатия град Дери.

Хокстетър е психопатичен тийнейджър с хомосексуални наклонности, отговорен както за смъртта на десетки животни, така и на собствения си брат. Освен това е част от бандата на садистичния побойник и хулиган Хенри Бауърс. В първата (откровено посредствена) екранизация на „То“, която Томи Лий Уолъс направи за телевизията през 1990 г., персонажът почти отсъства, както и редица други важни елементи от великолепния роман на Кинг. По всичко личи обаче, че Мушети цели да пресъздаде по-точно оригиналния текст и макар да бяхме охладнели към проекта (след напускането на страхотния Кари Фукунага), сега надеждите ни за адекватна адаптация с една идея се посъбудиха.

Tийг вече е участвал в продукция, вдъхновена от произведение на Кинг – появява се в слабия „Клетка“ на Тод Уилямс (ако искате да разберете приблизително колко зле е това конкретно заглавие, отбийте се тук). Най-известното му участие досега е в сериала „Bloodline“, а в „То“ ще се присъедини към вече набъбнал екип от невръстни лица, който включва Джейдън Либерхър, Джак Грейзър, Фин Улфхард, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс и Джеръми Рей Тейлър, които ще бъдат съответно съучениците Уилям „Бил“ Денброу, Стенли Юрис, Ричард „Ричи“ Тозиър, Едуард „Еди“ Каспбрак, Майкъл „Майк“ Хенлън и Бенджамин „Бен“ Хенском. Предстои да разберем на кого ще поверят малката Бевърли „Бев“ Марш.

Премиерата на „То“ е насрочена за 8-ми септември догодина, а кога ще излезе продължението, което ще се концентрира върху порасналите Бил, Бен, Стенли, Бев, Еди, Ричи и Майк, все още не е ясно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *