Онзи ден в частен разговор получихме забележка, че сме се вманиачили на тема „The Neon Demon“ на Николас Виндинг Рефн – забележка, на която нямаше как да не отговорим утвърдително. Това е един от най-очакваните от нас филми за годината и наистина, нетърпението, което ни кара да се нахвърляме жадно върху почти всяко късче нова информация или реклама, е почти нездравословно.

Пробвахме да си вземем лека почивчица – последния месец спазвахме поведение, но „проблемът” се завърна с пълна сила, тъй като се натупаха доста неща, и в крайна сметка сега се отдаваме на такава рекламна оргия, че не виждаме как след нея ще сме по-умерени в манията си. Най-хубавото обаче е, че не изпитваме никакви угризения от поведението си – даже напротив.

След това „лирично отклонение”, ето каква е същината: предлагаме ви да видите два телевизионни спота, няколко нови снимки и два постера, както и да чуете част от саундтрака към филма, дело на Клиф Мартинс.

The Neon Demon” е вдъхновен от историята на „Кървавата графиня” Ержебет Батори, известна като жената, извършила най-много убийства в историята, за която се носят легенди, че е взимала вани в кръвта на девствени момичета, за да запази младостта си. Филмът разказва за изгряващия модел Джеси (Ел Фанинг), която се мести в Лос Анджелис, където нейната младост и жизненост стават обект на низки страсти от страна на група обсебени от красотата жени, които ще направят абсолютно всичко, за да се докопат до това, което притежава тя.

the-neon-demon-img02-20160607 The-Neon-Demon-Elle-Fanning-1000x520 The-Neon-Demon-Elle-Fanning neon-demon-elle-fanning-nicolas-winding-refn-tumblr_o6qrne0Zur1soo6g2o1_1280 neon-demon-elle-fanning-nicolas-winding-refn-set-1 neon-demon-elle-fanning-nicolas-winding-refn-ogo2_1280 neon-demon-set-3

neon-demon-elle-fanning-nicolas-winding-refn-poster neon_demon_ver6_xxlg

Режисьор на „The Neon Demon” е Николас Виндинг Рефн („Drive: Живот на скорост“, „Caмo Бог прощава“), който е и сценарист наравно с Мери Лоус и Поли Стенъм. В ролите са Ел Фанинг, Киану Рийвс, Кристина Хендрикс, Аби Лий, Бела Хийткоут, Алесандро Нивола, Дезмънд Харингтън, Джейми Клейтън, Чарлз Бейкър, Джена Малоун, Карл Глусман и други.

Премиерата на филма е 24 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Лошо няма, че сте се вманиачили и очевидно пристрастни, но повечето безпристрастни отзиви за гледалите филма до сега се свеждат до най-общо казано „доста стилна и претенциозно-артчекийска опаковка отвън, кухо съдържание без особено смислен пълнеж отвътре“
    Мисля да пропусна…

    1. ние сме претенциозни и празни отвътре. затова ни харесват филмите на рефн.

    2. То си е ясно, в туй ви е чара 😀 Не казвам, че филма няма да е практически урок по качествена кинематография, но надали ще нещо повече от това и не ще излезе извън калъпа на неразбираемите за сульо и пульо фестивални фетиш извращения.

    3. „I’m not a guy’s guy. I always loved girl things. I loved dolls… It dawned on me that, of course, there is a 16-year old girl in every man and now I can be reborn. After that realization…“ Потенциален „Уашовски“ кандидат?!? 😀

  2. Ммм,

    „Тхис трацк ис нот ажаилабле ин зоур цоунтрез“ агхххр… музиката обоче е качена и в spotify, почти целия албум.

    Това е, за който обича да медитира на електрони порно-смс симфонии, ъф корз. Аз я намирам за доста концентрираща.