Американски богове

Снимките на подготвяната от Брайън Фулър и Майкъл Грийн телевизионна адаптация на „Американски богове“ на Нийл Геймън текат в момента и ще трябва да почакаме още цяла година, преди да видим сериала на малкия екран, но това не пречи на Starz да стартират рекламната му кампания. В ситуацията на изключително силна конкуренция от десетки качествени ТВ поредици, подобен подход съвсем не е лоша идея – така хем феновете, които горят от нетърпение да видят как ще изглеждат любимите им герои, ще са доволни, хем проектът ще влезе в медийното пространство и в колективното съзнавано.

Това, с което Starz са решили да започнат, са две официални снимки (задкулисните, които видяхме покрай кастинга на Джилиън Андерсън не се броят), представени от Entertainment Weekly, на които виждаме три от главните действащи лица – Шадоу (Рики Уитъл), Лудия Суийни (Пабло Шрайбър) и господин Уензди (Иън Макшейн). Те са в пивницата „Крокодилите на Джак“, която според Брайън Фулър, е важна локация:

Това е една от снимачните площадки, за които бяхме най-развълнувани, и тя ни даде възможност да покажем какво ще бъде естеството и стила на шоуто. Пивницата на Джак, със своеобразната си „селски шик” естетика, е входната врата на Шадоу към света на боговете.

Уензди, изпълняван от любимия ни Иън Макшейн Шадоу (Рики Уитъл), Лудия Суийни (Пабло Шрайбър)

Фулър има какво да каже и за Уензди, изпълняван от любимия ни Иън Макшейн, който е и една от основните причини (заедно с Джилиън Андерсън) да искаме да видим сериала.

Аз смятам, че хуморът, чарът и непринудената привлекателност на Уензди подхождат много добре на Иън Макшейн. Той притежава енергия като Уензди, която би могла да поеме в толкова различни посоки в ръцете на други актьори, но има истинска специфика и реализъм.

Припомняме, че освен Иън Макшейн, Рики Уитъл, Пабло Шрайбър и Джилиън Андерсън, в „Американски богове“ ще видим още Емили Браунинг (Лора), Криспин Глоувър (господин Уърлд), Джонатън Тъкър (Лайсмит „Тъжния”), Питър Стормаре (Чернобог ), Йетиде Бадаки (Билкис), Брус Лангли („Technical Boy“), Клорис Лийчман (Зора Вечерняя), Крис Оби (Анубис), Муса Криш (ифрит), Орландо Джоунс (господин Нанси) и Демор Барнс (господин Ибис).

Ето отново и официалния синопис на българското издание на романа.

Шадоу е мъж с минало. Сега обаче той не иска нищо друго, освен да живее спокойно с жена си и да не се забърква в неприятности. Докато не научава, че тя е загинала в ужасна катастрофа. Той тръгва за погребението и самолетът е разтресен от силна буря, а някакъв човек на седалката до Шадоу му се представя като господин Уензди и знае за него повече, отколкото е възможно. Непознатият предупреждава Шадоу, че се задава много по-голяма буря. И от този миг нататък вече нищо няма да бъде същото…

Премиерата на „Американски богове“ („American Gods”) ще е по Starz през 2017-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. ???? Данкь

    че следите и ни държите в течение с проекта. Макар все да съм си мислил, че би било чудесно начинание за Тери Гилиам, бих се радвал и на това. Каста е обещавашт.

  2. Макар да имам скептично отношение към прекалено възвеличания имидж на Нийлчо, ми се ще тоя сериал да се получи як 🙂

    1. Нийл Геймън така и не успя да ми допадне, но пък точно Американски богове, който доста хора недолюбват, на мен страшно много ми хареса. Наистина ще е яко, ако се получи 🙂

    2. Не съм я чел, обаче „Коралайн“ например е много по-як филм, отколкото книга. Не че кой знае колко ми се иска да хейтя Геймън, просто ми е леко надценен, даже не успях да дочета „Никога, никъде, никой“, но пък „За щастие, млякото“ беше по-скоро фън, при все елементарността си. Сякаш повече го ценя като комиксов автор.