Към впечатляващата (като брой и количество вложена енергия) поредица от идеи за римейк на култови филми от 80-те и 90-те години, включително хоръри и класически „слашъри”, вероятно е подходящо да се добави (по-малко) известният „Puppet Master”.

Лоренцо ди Бонавентура и Марк Варадиан, чрез Di Bonaventura Pictures, наравно с Далас Соние и Джак Хелър, чрез  Caliber Media се опитват да „рестартират” така наречената „Puppet Master Universe”. Чарлс Банд, който е сценарист, продуцент или режисьор на доста от оригиналните 10 „Puppet Master”-филми (нискобюджетен кич и ексцентричен хорър), ще се включи като изпълнителен продуцент чрез компанията си Full Moon Features.

В оригиналния първи филм, режисиран от Дейвид Шмолър, който се появява директно за домашна употреба през 1989 година, битува една интригуваща идея – колекция от обсебени кукли започват да избиват жителите на западното крайбрежие (САЩ) след смъртта на техния собственик. Пет или шест продължения по-късно, историята така и не успява да види достатъчно „голям” екран – може би несправедливо обречена поради темата на историята, а може би заради съвсем логично и аргументирано решение на собствениците на киносалони – те биха загубили пари, ако решат да програмират подобни… творби?

Надеждите за новия филм са да е по-интригуващ, като се има предвид, че сценаристът-режисьор С. Крейг Залър („Bone Tomahawk” и предстоящия „Wraiths of the Broken Land”) е бил ангажиран да напише първа версия на сценария. Заглавието на римейка засега е „Puppet Master: The Littlest Reich” – почти всички кукли (Blade, Tunneler, Torch, Jester и кой ли още не) проявяват интерес към нацизма… Продуцентите обещават „придържане към практическите ефекти”, защото ценят привързаността на феновете и не биха искали да разочароват никого със CGI-отклонения (или нямат толкова голям бюджет, за да си ги позволят).

Ще проследим с интерес дали и как ще се развие този проект, защото подозираме, че новият „Puppet Master” ще бъде по-качествен и занимателен от предците си. И със сигурност ще му хврълим едно око, когато излезе… на каквото излезе. А на любителите на куклите, предлагаме да хвърлят едно око (ако, разбира се, не са го направили вече) на изключително обещаващия „The Happytime Murders”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *