Епопея на пишките в киното

Знаеш ли, че ако съединиш кожата на всички обрязани курове в историята, ще направиш въже, с което можеш да стигнеш до Марс и обратно?“, казва персонажът на Шарлот Генсбур Джо в епоса на куровете и секса на Ларс фон Триер „Нимфоманка“. Казва го с най-безразличния тон на света. Все едно говори за покупки от супермаркета. А на фона на нейните думи се нижат кадри на мъжки пениси – обрязани, необрявани, отпуснати, надървени, големи, малки, черни, бели, космати, некосмати…

Сексуалната истерия на мъжки и женски полови органи, каквато е „Нимфоманка“, потресе голяма част от хората, осмелили се да го гледат. Много малка част възбуди по онзи артистично-сексуален начин, а трети накара да заклеймят датския режисьор, като сбъркан болен мозък със сексуални проблеми.

Голотата в киното отдавна не е табу и мен ме шокира фактът, че все още има хора, които са шокирани от нея. Показване на мъжки и женски полови органи, натуралистични секс сцени и дори малко по-крайни сексуални практики, отдавна не са запазена територия само за порното. Порното дори на моменти изглежда фейк и досадно-скучно на фона на голяма част от куро-путковия епос, който седмото изкуство познава и с който може да се похвали.

16-nymphomaniac-2016

Мъжкият член в киното шокира дори повече от женския такъв. Да покажеш мъж чисто гол, надървен или не, все още се смята за леко странно, срамно и дори алтернативно. Пенисите в кадър на известните актьори са предизвиквали в драгия зрител реакции от изчервяване и момичешко подхилкване до извръщане на глава, за да „не гледаме тия срамотии“. А в някои случаи, за които хората обаче рядко си признават, и подмокряне. Дай, Боже, всекиму.

Голият мъж и конкретно мъжкият член в киното, са нещо обаче, което заслужава своя лична епопея, защото клишето, че жената е красива гола, а мъжът не чак толкова, е абсолютно невярно. Мъжкият член е радост за мнозина и съм щастлива, че аз и Ларс фон Триер сме сред тях.

Първият натуралистичен, пишко-веещ и сексуално разкрепостен филм, който съм гледала е съмнителният като качество, но изключително скандален за времето си, пък и след него, „Калигула“. Годината, в която филмът излиза, е 1979-а и италианецът, който стои гордо на режисьорското място – Тинто Брас, не се свени да покаже всичко. От свирки до групов секс, развратът на римляните е пищен, многопластов и преплетен в сюжета. Мъжките членове се веят, биват лапани, поглъщани и обладавани по много начини. Филмът е шокиращ и заклеймен, на него се гледа почти като на порно. Но все пак режисьорът му е известен с графичните си ленти на женската и мъжка сексуалност…

Калигула
„Калигула“ (1979)

Едно от най-любимите ми показвания на мъжки член и досега се държи от два филма. Първият е „Лусия и секса“, а пенисът принадлежи на аржентинския актьор Даниел Фрейре. Който е изпуснал този великолепен разказ на Хулио Медем за женската сексуалност и търсенето на абсолютната възбуда и отдаване, може само да съжалява. Разкошната Паз Вега минава през множество мъже и жени, по онзи начин, по който само испанците могат да покажат секса. Даниел Фрейре участва в малка сцена, на един кален плаж, където жадната за секс и приключения Лусия, лежи гола до него, а той се надървя, за да може тя да го довърши с ръка. Една от наистина прекрасните сцени в този филм – невинна и перверзна едновременно.

Лусия и секса
Даниел Фрейре – „Лусия и секса“

Мъжкият член в испанското кино е отделен персонаж, на когото биха били посветени сюжети, ако някой имаше възможност да разказва истории само за пениси. Всъщност Педро Алмодовар, този палавник и познавач на женската и мъжката душа, си позволява да направи нещо подобно във великолепния „Лошо възпитание“. Хомодрамата беше посрещната със спорни отзиви от хората, но и той, подобно на дори по-брутални от него режисьори, не се свенеше да покаже каквото, както трябва. На финала имаме прекрасен гей филм. Чувствен и сексуален, с цял калейдоскоп от мъжки пениси, на чиято нужда са посветени цели два часа.

Лошо възпитание
„Лошо възпитание“

Гаел Гарсия Бернал, този прекрасен мексикански актьор, няма проблем с голотата и втория ми любим филм, дошъла от по-топлите страни, в която мъжкото достойнство е на почит, е „И твойта майка също“. Алфонсо Куарон, в типичния си раздиращ стил, прави драма, която пречупва през узряването и секса. В центъра са неотложните нужди на двама най-добри приятели и те ги утоляват между краката на една прекрасна жена, която ги използва, за да потуши собствената си болка. Членът на Диего Луна, макар и частично, е гордо показан в част от сцените, което накара 20-те баби, с които имах честта да гледам филма, да излязат от киното леко зачервени. Което пък ми донесе двойно удоволствие тогава.

Гаел Гарсия Бернал и Диего Луна – „И твойта майка също“
Гаел Гарсия Бернал и Диего Луна – „И твойта майка също“

Освен общи сцени на оргии и различни сексуални практики, киното познава и много актьори, които нямат проблем да покажат онова, което стои между краката им. Без срам, без пошлост, без това да е шокиращо. Тъй като започнахме с великолепния „Нимфоманка“ е редно да отдадем почит, радост, а защо не и лек поклон, към прекрасния член на Шая Лебьоф в него. Лебьоф може и да е тотално мръднал, но това не го прави по-малко талантлив актьор с прекрасно, мъжко достойнство, което си върши работата точно толкова добре, колкото и неговият притежател. Сцените на Шая в „Нимфоманка“ са ярки, резки, без капка романтичност или лигаво преструване. Те са толкова реалистични, че след една от най-задъханите секс сцени с негово участие, в края на първата част, ти се струва, че познаваш и Лебьоф и члена му, точно толкова добре, колкото и този на приятеля си.

Нимфоманка
Шая Лебьоф – „Нимфоманка“

Друг любим филмов момент от ранните ми тийн години, включващ мъжки член, който винаги предизвиква изчервяване от страна на жените, които гледат, е този с Кевин Бейкън в „Лудории“ от 1998 година. Може би, защото във фронтално голото му появяване няма нищо сексуално. Той излиза от банята, където го чака Мат Дилън. Бейкън си го „развява“ в рамките на 2 до 3 минути и с това приключва. А жените, които гледат вече са червени като майски домати.

Кевин Бейкън в Wild Things
Кевин Бейкън в Wild Things

Тук е редно да се споменат и други ярки и много известни появявания на пениси на голям екран. Като Марк Уолбърг в „Буги нощи“, за чиято ембелатична сцена се говори, че е използвал протеза, но много хора не го вярват и досега, като Винсент Гало в потресния „The Brown Bunny“ и то само, защото е Винсент Гало. Към тази приятна селекция няма как да не включа и Майкъл Пит и Луис Гарел в изключително чувствения „Мечтатели“ на Бертолучи. Макар в центъра на сюжета да блести Ева Грийн, която има най-прекрасните гърди на голям екран, Пит и Гарел не остават по-назад.

Марк Уолбърг в „Буги нощи“
Марк Уолбърг в „Буги нощи“

Тук добавям и Ричард Гиър в „Американски жиголо“, защото е мократа фантазия на почти всяка майка, баба и леля, Джона Хил във „Вълкът от Уолстрийт“, който макар да е с протеза, едва ли е оставил безразличен зрител в сцената, в която си го „вее“ пред Марго Роби. И за финал, имаме Виго Мортенсен в прекрасния „Източни обещания“ на Дейвид Кроненбърг и драмата на Шон Пен „The Indian Runner“. Мортенсен е толкова агресивен и як, че голият му пенис сам си върши нужната работа.

Виго Мортенсен в The Indian Runner
Виго Мортенсен в The Indian Runner

Панорамата на мъжкия член в киното продължава с нещо адски ретро, но толкова култово и важно, че би било истинска несправедливост, ако бъде пропуснато. Човекът – Малкълм Макдауъл, филмът – „Портокал с часовников механизъм“, сцената – неговото приемане в „промивачницата на мозъци“. Младият секси Макдауъл е чисто гол и бива навеждан и обарван безсрамно. В този ред на мисли, другата изключително приятна сцена, наситена с насилие и лек сексуален заряд, е тази с връзването му за машината, но това е друга тема…

Малкълм Макдауъл
Малкълм Макдауъл – „Портокал с часовников механизъм“

Към ретро членовете веднага добавям и Джефри Ръш в „Quills“ – гротестен, на моменти дори гнусен филм за Маркиз дьо Сад, който и до този момент шокира разни зрители, когато показва фронтално голия мистър Ръш, който по онова време е на 48 години. Четири години преди тази сцена Ръш е спечелил „Оскар“ и минава за възрастен и сериозен актьор. Може би именно на това се дължи лекото неудобство от голия му пенис и изобщо цялата голота и натурализъм, който „Quills“ носи.

Джефри Ръш в Quills
Джефри Ръш в Quills

Актьорите, които са показвали най-много пъти мъжкото си достойнство без капка свян, са Колин Фарел и Юън Макгрегър. Фарел е известен холивудски хулиган, за когото ходенето чисто гол пред камера никога не е било проблем. Емблематичните появявания на члена му са във филмите „Земя на тигри“ – военната драма предлага няколко великолепни сцени с Фарел под душа, а другите са „Питай прахта“ и „Очите на войната”. В известната сцена на брега на морето, където Фарел и Салма Хайек, която му партнира, се събличат чисто голи, за да се изкъпят, тя е по-дръзката. В действителност Фарел е този, който няма проблем да е гол през цялото време, докато Хайек се притеснява… Пищното и секси тяло на актрисата блести в тази сцена, но трудно може да засенчи пениса на Колин Фарел…

Колин Фарел
Колин Фарел – „Земя на тигри“

Вторият актьор с безобразно много показвания на мъжкото си достойнство е Юън Макгрегър. Шотландецът също е известен с бурния си нрав и експериментаторски дух. Неговият член е правил достойни появявания, заслужили му най-малкото аплодисменти, в цели четири филма. Като се започне още от „Трейнспотинг“ – филмът е пълен с направо истерични сцени и тази с голия Макгрегър е най-меката сред тях. Пътят на члена на Юън Макгрегър в света на киното обаче тепърва започва. Следва три пъти по-сексуалният „Записки под възглавката“ и тотално бунтарският „Златно кадифе“, където Макгрегър играе рок звезда, а една от култовите сцени вътре, включваща вече известния му член, е когато той пее чисто гол пред публика и си го „развява“. За да финализираме пениса на Юън Макгрегър в киното, слагам „Младият Адам“.

Юън Макгрегър
Юън Макгрегър – „Златно кадифе“

За финал съм оставила трите ми най-любими мъжки члена в модерното кино. Първи е the mighty dick на Майкъл Фасбендър в безобразно добрия „Срам“. Счупеният и повреден, пристрастен към секса Брандън няма проблем да чука наред всяка жена, която хване погледа му. Три от най-добрите и перверзно естетически секс сцени за последните години в киното, са именно в този филм. Първата, Брандън чука безименна блондинка на прозореца на огромната си спалня. Втората, Брандън и две много елитни проститутки се чукат като полудели в стар, малък и пропит с похот апартамент. И номер три, моят личен фаворит, Брандън „оправя“ мацка в бар само с пръстите си, като най-нагло кара гаджето й след това да помирише ръката му, за да се увери, че е била между влажните й крака. Към цялото това пиршество на похот, добавям първите 15 минути от филма, където Фасбендър е фронтално гол – безобразно як, надарен и безпардонен.

Майкъл Фасбендър
Майкъл Фасбендър в безобразно добрия „Срам“

Втори е мъничкият анимационен член на объркания Майкъл от великолепния „Аномалиса“ на Чарли Кауфман. Секс сцената във филма отнема на Кауфман и аниматора Дюк Джонсън шест седмици заснемане, за да може да изглежда реалистична и не като „секс в анимация“, а като секс между обикновени човеци. Членът на Майкъл, показан няколко сцени по-рано, си остава забележителен, реалистичен и изключително функционален в цялата история. Той е движещата сила в този филм и заслужава своето място в най-добрите голи сцени в киното.

Аномалиса
Майкъл от великолепния „Аномалиса“

На финала е моят тотален фаворит в голите сцени, включващи пениси. Мистър Том Харди, нацепен като животно, играе британския рецидивист Майкъл Гордън Петерсън, по-известен с алтер егото си Чарлс Бронсън във филма „Бронсън“ на Никълъс Уиндинг-Рефн. Сцената във филма, включваща голия член на Харди, е така наречената hostage scene. Харди заключва един от надзирателите при себе си, обещавайки да му направи няколко много лоши неща. После се съблича чисто гол и започва да маже тялото си с вазелин, докато крещи на надзирателя: „Бързо, по-бързо, по-бързо, по-бързо“, докато онзи нещастник го маже отзад. Членът на Харди разбира се предизвиква най-голямо любопитство от страна на зрителите. И той заслужава цялото внимание и овации. В сцената обаче няма нищо сексуално. Тя е тъжна и изпълнена с агресия и ненормалщина, докато на финала й голият Харди не е обуздан от цяла група надзиратели. Като цяло Том Харди блести като ярка звезда в „Бронсън“, а фактът, че това е една от най-фунционалните голи сцени, включващи мъжки член, насилие и нулев сексуален заряд, я прави още по-забележителна. И нея, и филма, и Том Харди и разбира се, пениса му, който той не се свени да покаже.

Мистър Том Харди във „Бронсън“

В духа на началото на този текст, отново ще цитирам част от „Нимфоманка“ – „Благодарение на това, предприех пътуване, каквото в духа на детските книги, може да бъде наречено „страната на големите, черни пениси“ и „страната на малките, жълти пениси“…“ Пак там, Би, най-добрата приятелка на Джо, споделя, че „тайната съставка на секса е любовта.“ Дали това е така, все още не знам. Знам едно обаче. Сексът, голотата и тяхното съприкосновение с любовното чувство в киното, чиято тройна симбиоза се сблъсква с представите на зрителя, са изключително любопитно явление. От друга страна мъжките пениси на голям екран, спокойно могат да бъдат провъзгласени за главния жезъл, който движи този скандален и похотлив кораб, към дебрите на влажното удоволствие, каквото седмото изкуство е и винаги ще бъде накрая на деня. Независимо по какво си падате – голота, секс, любов или нещо трето…

17-fight-club
„Боен Клуб“ – за тези, които внимават

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

31 Comments

  1. В този пост има:

    22 пениса
    15 члена
    4 достойнства

    а аз, верен на заглавието, виждам само пишки и един кален матерхорн, братче. Нещо не я разбирам аз тая работа… :/

  2. Още пениси за които се сещам :
    Tom Cruise – All The Right Moves
    Bruce Willis – Color Of Night
    Harvey Keitel – The Piano, Bad Lieutenant
    Ben Affleck – Gone Girl

    1. Да, и аз знам, че актьорите са имали порно дубльори, затова се съмнявам, че пишката е на Ша Лебьоф.

  3. Супер текст на Зузи. Мега якия анализ, честно! А специално за картинките – знам на кого ще се харесат особено много. Няма обаче да казвам кой.

    1. анализ?!? или просто думичката се е пръкнала от свободните асоциации на мозъла ти – анал-лиз.

  4. Много добър текст .Въобще куровете останаха на заден план,засенчени от супер анализа…

  5. Интересен текст.
    Добре написан, с отношение към члена. 🙂

    Очаквам сега и едно подробно изследване на вагината в киното със заглавие:
    „Епопея на забравената слива“

  6. Най ми харесва Бен Афлек и неговият член..сега сигурно ще гледам Нимфоманка и ще ….. на голият Лебьоф..човещинка,какво……вие не сте ли душили смока на оная сцена в Първичен инстинкт

    1. Забелязъл съм, че в тоя сайт само за такива неща ги бива.

  7. Очаквах някакъв дисекшън за 9-ти епизод на GoT, но явно пишките са по-важни вече втори ден.

    1. направо тука да са лепва дискусията за 9 епизод 😀

  8. Авторе,гей ли си,че да възпяваш пишките чак пък с „епопея“?!? Не,че нещо,но ако имаш някакви проблеми,с разясняването на своята сексуалност,това не ни засяга,и не се налага да го пишеш в медийното пространство,че да става публично достояние.

    1. Авторът е от най-лошите гейове – жена!!!

    1. ЪЪЪ ПИЧ СОРИ НО ТИ СИ НАЙ – ОБИКНОВЕН КАРУЦАР …… А МОЖЕ И ДА СИ МАНГАЛ

  9. Убеден съм че авторката на тази „статия“ обича да носи мъжки слипове както и да я шибат в гъза до забрава

    1. ВЪЗМОЖНО Е ДА Е ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА . И ОТ НЕЙНА ГЛЕДНА ТОЧКА СИ ПРОСТО ЕДИН ВИБРАТОР И ТО БЕЗМОЗЪЧЕН .

  10. АВТУРКАТА Е НА НИВО . ИМА ИНТЕЛЕКТ НАД СРЕДНИЯ . МММ НО ИМА КАКВО ОЩЕ ДА НАУЧИ ЗА МЪЖКАТА ФИЗИОЛОГИЯ. АВТУРКЕ С УДОВОЛСТВИЕ БИХ ПРОВЕЛ С ТЕБ ЕДИН СМИСЛЕН РАЗГОВОР .