Дъг Лаймън

Последно писахме за екранизацията на „young adult” фантастиката „Живият хаос” по Патрик Нес към края на 2013, когато имаше възможност Робърт Земекис  да се захване с режисурата. За съжаление, след това около проекта беше пълно затишие и дори успяхме напълно да забравим за съществуването му. Сега има известно раздвижване и то се изразява в преговори с нов режисьор, който да замени Земекис. Според THR изборът на Lionsgate и Summit е Дъг Лаймън, който наскоро приключи „Mena” с Том Круз и Донал Глийсън.

Въпреки че не е най-любимият ни режисьор, Лаймън се е доказал като най-малкото компетентен творец и ни се струва подходящ избор за екранизацията. Както вече сме споменавали, сценарият е дело на Чарли Кауфман, но трябва да отбележим, че най-новият (засега) вариант е преработен от Джейми Линден („Money Monster”), което не звучи толкова обнадеждаващо. Вижте официалния синопсис от българското издание на „Не пускай ножа”, първата книга от поредицата на Нес.

Живият хаос

Тод Хюит е последното момче в Прентистаун. Но град Прентистаун не е обикновен град — там всеки може да чува мислите на другите като един постоянен, всеобхващащ, безспирен Шум. Няма лични мисли. Няма тайни.

А дали? Един месец преди рождения ден, който ще го направи мъж, Тод внезапно се натъква на място, на което цари пълна тишина. Което е невъзможно. Жителите на Прентистаун са го лъгали. И сега той трябва да бяга…

Невероятно силна, вълнуваща и спираща дъха, „Не пускай ножа“ е книга за непоколебимостта и опасните избори на израстването.

Кога точно да очакваме „Живият хаос” не е ясно и като че ли програмата на Лаймън е доста натоварена. Въпреки че отдавна не сме писали за предстоящи негови проекти, това определено не означава, че такива няма – носеха се слухове, че ще режисира дългоочаквания „Gambit” с Чанинг Тейтъм, след като Рупърт Уайът напусна проекта, а наскоро се споменаваше и „The Wall” с Арън Тейлър-Джонсън.

Как и къде точно ще се вмести „Живият хаос” сред останалите заглавия засега не е обявено, но е напълно възможно да го спретне, докато чака сценарият на „Gambit” да бъде доизпипан (ако все още е част от проекта). Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *