Като се започне от „Гатака”, „eXistenZ”, „Талантливият мистър Рипли”, „Изкуствен интелект”, „Студена планина”, „Отблизо”, „Моите боровинкови нощи”, няколко Шерлок Холмс-истории, един Каренин, един Дом Хемингуей и се стига до… „The Young Pope” – Джуд Лоу е уникален хамелеон, което в неговия случай е равно и на „изключителен актьор”.

В случая с новата телевизионна поредица „The Young Pope”, чиито трейлър ви предлагаме да видите, нещата стоят още по-ултимативно, защото режисьор е не друг, а самият Паоло Сорентино.

Кадрите са красноречиви и провокиращи, но всички знаем, че не може да очакваме друго от режисьора на „Великата красота” и „Младост”. В ролята на младия човек, който иска да „прави революция”, е 43-годишният опитен актьор, който играе първият американски папа Пий XIII (Лени Белардо). Какво се случва в главата му и сред заобикалящите го духовници – надали някой има отговор на тези въпроси. Той е на път да загуби най-близките си хора и живее в непрекъснат страх от това, че ще бъде изоставен – дори от неговия Бог, но не се поколебава да се посвети на мисията на новото хилядолетие – да защитава своя Бог и света, който той представлява…

Хитър и наивен, старомоден и ултра-модерен, съмняващ се и решителен, ироничен, педантичен, жесток и безпощаден, Пий XIII се опитва да върви по пътя на човешката самота, за да намери един Бог за човечеството… и за себе си…

Познати са доста телевизионни (и не само) трактовки на детайли около ръководството на (примерно) Белия дом, но май че (отдавна) не сме попадали на сюжет, в чиито център е… висшето католическо духовенство. В роли ще видим още винаги прекрасната Даян Кийтън (сестра Мери, американска монахиня, която живее във Ватикана), Силвио Орландо, Скот Шепърд, Сесил дьо Франс, Хавиер Камара, Людивин Сание, Тони Берторели и Джеймс Кромуел.

Все още няма яснота за премиерна дата на американския континент, но тъй като копродуценти са Sky, Canal+ и HBO, това гарантира доста широко разпространение. Планът в момента е Sky да пуснат през октомври поредицата от осем епизода в пет територии, включително Великобритания и Ирландия, а НВО да подемат щафетата малко след Sky. Дано да не се чака прекомерно – и Сорентино, и Лоу заслужават много публика и адмирации!

the-young-pope-jude-law-img00-20160618 paolo-sorrentinos-the-young-pope-jude-law-2016

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Защо не се нарича просто мини-сериал, каквото е? Защо „поредица“?

    1. Поредица е руско/българската дума и е готина да я има. Внася колорит, сериозното родно усещане за Талев и Дончев, но преди всичко по-ясно ти казва, че е малка съвкупност от епизоди, а не дързост и шит.

    1. Госпожо, на вас няма да ви хареса.

  2. Хем, хем

    Борджиите имат няколко по принцип екранизации, но онази с Джеръми Айрънс и Шон Харис е дефакто единствената гледаема.

    Друго си е съвременен папа да се моли на дъното на басейна.

    Амин!