Точно преди един месец Клинт Истууд навърши 86 години, но явно някой е забравил да му каже, защото човекът е неуморен и бачка по-здраво от (поне) 90% от по-младите си колеги. От 2000 г. насам той е режисирал цели 14 филма (сигурно само Уди Алън е по-продуктивен), като последният – „Американски снайперист”, е най-успешният в кариерата му със световни приходи от 547 млн. (плюс един „Оскар” и още пет номинации).

Освен това, Истууд не се свени да експериментира и да използва модерните технологии. За най-новия си филм „Sully”, в който Том Ханкс влиза в ролята на капитан Чесли „Съли” Съленбъргър, който през 2009 година се превърна в герой, след като успешно приземи аварирал самолет в р. Хъдзън, без да загуби нито един живот, той използва почти изцяло IMAX камери, които… нека го кажем така: не са известни с удобство за работа.

Много хора обаче ще посочат, че повечето от последните филми на Истууд не са на много високо ниво. Ние ще се съгласим, но според нас това не омаловажава и не отменя казаното по-горе, а и не пречи да смятаме, че със „Sully” той може да ни предложи нещо наистина качествено. Нещо от класата на „Гран Торино” или „Реката на тайните” (дори и ние не сме такива оптимисти, че да допуснем, че е способен да направи нов филм от класата на шедьовъра „Непростимо”).

Sully”, който е създаден по автобиографичната книга на Съленбъргър (в съавторство с Джефри Заслов) „Highest Duty: My Search For What Really Matters”, ще се появи по кината в началото на септември и вече е време за стартиране на рекламната кампания. Получаваме една официална снимка (виждате я по-горе), която беше озаглавена от колегите „битката на мустаците” – Том Ханкс и Арън Екхарт като мустакатите Съли и помощник пилота му Джеф Скайлс. Също така, получаваме официален постер и – най-важното – първия трейлър. Вижте.

Очевидно самото приземяване в реката ще е само малка част от филма, който ще се съсредоточи и върху последвалите събития – разследването на обстоятелствата около инцидента, обвиненията срещу Съли и героизацията му от медиите. Том Ханкс е отличен актьор и тук изглежда в топ форма, което е голям плюс, защото самото му присъствие ще придаде допълнителна дълбочина на героя и историята. Като цяло, според нас трейлърът изглежда прилично и както вече казахме по-горе, смятаме, че има шанс „Sully” да е от по-добрите филми на Истууд от последните години.

плакат

Режисьор на „Sully” е Клинт Истууд, сценарист е Тод Комарники, а в ролите са Том Ханкс, Арън Екхарт, Лора Лини, Ана Гън, Сам Хънтингтън, Джеф Кобър, Отъм Рийзър и други.

Премиерата е 9 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *