Нов трейлър на „Westworld” на НВО с Ед Харис и Антъни Хопкинс

от на 2016-06-20
 

Westworld

В края на миналия месец HBO официално потвърдиха, че свръхочакваният фантастичен уестърн сериал „Westworld”, създаден по едноименния филм на Майкъл Крайтън, ще дебютира тази есен, с което бяха успокоени и последните ни притеснения, че той може да бъде спрян, както се случи с доста други обещаващи проекти на HBO, сред които „Video Synchronicity” и „Utopia” на Дейвид Финчър и „Codes Of Conduct” на Стив Маккуин. Припомняме, че имаше момент, в който премиерата на „Westworld” беше отложена за неопределено време, тъй като епизодите след иначе доста добре приетия пилот не са били на необходимото високо ниво. Определено съществуваше възможност сериалът да не види бял свят.

Но както вече споменахме, тези притеснения вече са туширани, а на дневен ред отново изплува изключителната ни ентусиазираност и нетърпеливо очакване, които сега получава сериозен тласък с дебютирането на най-новия пълен трейлър на подготвяния от Джонатан Нолан и Дж. Дж. Ейбрамс сериал. „Westworld” е описван като „мрачна одисея за зараждането на изкуственото съзнание и бъдещето на греха” и за разлика от филма на Крайтън, разказващ за високотехнологичен увеселителен парк за възрастни, в който една от атракциите – робот-каубой – се разваля и всява хаос и ужас сред нищо неподозиращите посетители на парка, сериалът ще бъде съсредоточен върху роботите, а не върху хората.

Единственото, което ще кажем – изглежда страхотно и нямаме търпение да идва есента.

Пилотният епизод на „Westworld” е написан и режисиран от Джонатан Нолан (сценарият е в съавторство със съпругата му Лиса Джой), който е и изпълнителен продуцент наравно с Дж. Дж. Ейбрамс, Джери Уайнтрауб и Брайън Бърк. В ролите са Ед Харис, Антъни Хопкинс, Еван Рейчъл Уд, Джефри Райт, Джеймс Марсдън, Родриго Санторо, Танди Нютън, Миранда Ото, Шанън Уудуард и други.

Премиерата на „Westworld” ще бъде тази есен.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Liubo Ursiny
  2016-06-20 at 10:06

  МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕГАААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-06-20 at 10:16

  ТВ-събитието на годината :)

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-06-20 at 10:20

  Какво говориш? В IMDB в watchlist имам едно заглавие и това е то 😀
  Крайтън има толкова зверски идеи, които заслужават съвременни версии, че мога да си направя ТОП10.
  И този сигурно ще е в челната тройка! Ако не и на първо място…

  Отговор

 • 2016-06-20 at 17:44

  Добре, де, навихте ме. Ще го гледам :)

  Отговор

  • Liubo Ursiny
   2016-06-20 at 17:56

   Ако искаш гледай оригинала: https://www.youtube.com/watch?v=IvGfXhwI2Pw, има и продължение (не толкова силно): https://www.youtube.com/watch?v=lTMtu4Z5T-U.


  • UZUMAKI
   2016-06-20 at 19:48

   Оригиналът е чук :)


  • 2016-06-20 at 19:56

   Гледал съм оригинала, но така и не ми допадна, въпреки че принципно съм фен на Крайтън.
   За момента съм умерен оптимист, надявам се всичките тези имена да са застанали зад солидна история, а не просто да отбият номера с поредното изтупване на прах от някоя идея. И да са гледали Екс махината, водейки си бележки (без да преписват нагло!).


  • UZUMAKI
   2016-06-20 at 21:18

   Да не говорим колко бележки си е водил Гарланд, докато е правил „Екс махината“ – дължим тоя филм именно на заглавия като „Westworld“ :)


  • 2016-06-20 at 22:00

   И Камерън също! :)


  • UZUMAKI
   2016-06-20 at 22:06

   Най-вече :)


  • 2016-06-21 at 08:26

   Така е, факт. Идеята ми е, че не само идеята е важна, но и как е реализирана.
   „Екс махина“ успява да даде нов живот на стара идея като я вмества доста добре в съвременна обстановка. За мен този филм работеше изключително добре в тази насока, затова и го давам за пример. Не, не богохулствам против Камерън – в никакъв случай!
   А този Нолан има един друг сериал – Person of Interest (не запомних как са го превели тук) – също разчепкващ ИИ, но въпреки интересните идеи има прекалено много пълнеж и по някое време (към края на 4-ти сезон май беше) просто го зарязах. Дано тук се държат по-стегнато.


  • Liubo Ursiny
   2016-06-21 at 10:19

   Някъде бях чел, че това ще е серия от мини-филми. Т.е. няма да има място за пълнеж (надявам се).


Коментирайте