След поредица снимки, включващи първия официален кадър от филма и поглед към Катрин Уотърсън като Даниелс и Майкъл Фасбендър като Дейвид, 20th Century Fox продължават промо-кампанията на „Alien: Covenant“ с нов задкулисен кадър. Този път в центъра на вниманието е Дани Макбрайд, който получава инструкции (или Mission Briefing, както се казва в туита, с който бе разпространена снимката) от режисьора Ридли Скот.

Засега няма информация какво е името на героя на Макбрайд и каква ще е длъжността му на космическия кораб „Covenant”, но според спекулациите, които плъзнаха след обявяването на кастинга му, той ще бъде един от техниците – роля в стила на Паркър и Брет от „Пришълецът”.

alien-c-2016

Няма как да не ни направи впечатление, че контролните уреди на кораба са ужасно близки до тези в „Пришълецът” и нямат почти нищо общо с „дизайнерските” изпълнения на борда на „Прометей”, който реално беше модифицирана за нуждите на собственика си луксозна космическа яхта.

И като казахме „Прометей”, трябва да отразим още една новина, свързана с кастинга на „Alien: Covenant“ – Нуми Рапас, за която чухме, че няма да се завърне, все пак ще има участие във филма. Deadline съобщават, че тя е на снимачната площадка в Австралия и ще снима няколко седмици, което ще рече, че ролята ѝ няма да е незначителна.

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Alien: Covenant“ е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд и други.

Премиерата е 4 август 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Mнoго е никаква премиерната дата – август, макар да е все пак част от летния кино сезон, никога не е бил особено доходоносен (на фона на предните месеци или на есента). Не го свързвам с event филми просто. Тази година по същото време ще тръгне „Сюисайд Скуод“, което не знам няма ли да се отрази негативно на боксофиса му.

    1. Според мен разчитат на това, че тогава няма да има никакви други големи филми, които да се изправят срещу Covenant. Иначе да, датата е малко странна. А и някак лятото не го свързвам по никаквъв начин с научни фантастики. Но пък Fox след успеха с Deadpool може да са решили да се пробват с очаквани филми и в други никакви месеци.

      Иначе не мисля, че има база за сравнение със Suicice Squad. Все пак филмът се радва ( и все още се радва) на ОГРОМНА рекламна кампания. За това дори и през оскаровия сезон да решат да го пуснат, пак ми се струва, че ще успее. 🙂

    2. Не ги сравнявам, просто отчитам август като слаб и безличен откъм запомнящи се премиери боксофис месец.

    3. Съмнявам се да го оставят без масирана реклама и него догодина, а и каквото и да си говорим след абсолютното дъно, което стигна целия франчайз след като заора смело с уникално тъпия AVP Requiem (първия беше доста поносим) няма как да не се ходи само напред и нагоре от този момент нататък. Прометей беше сериозна стъпка в правилната посока, това предполагам ще е още по-добре.

    4. Вече го няма това с месеците – че януари и февруари са за боклуците и т.н. Вярно, че през август няма сериозни оупънинг уикенд рекорди, но тогава са стартирали качествени и успешни филми като „Пазители на глактиката“, „Възходът на Планетата на маймуните“, „Борн“, че дори и „Шесто чувство“. Той да е добър филм, пък датата няма да има значение. 🙂

    5. Факт е, че вече блокбастъри има почти по всяко време, а и през август тук-таме се раждат хитове, но оувърол това си остава един от най-слабите и никакви периоди от годината. Ако „Скуод“-ът и „Ейлиън“-ът са чук, това едва ли ще им навреди на боксофиса, но все пак…

  2. Това нямам намерение и с пръчка да го докосвам (освен ако не се окаже някакво изумително изключение спрямо Прометей, тогава под нулевите ми очаквания може да се възбудят, но се съмнявам).

  3. Харесах Прометей достатъчно, за да съм любопитен какво ще измъдри чича ви Ридли догодина. Но явно харесвам все противоречиви филми, които се очаква да бъдат мразени от всички, тъй че…