Джон Бойега ще участва в новия филм на Катрин Бигълоу

от на 2016-06-23
 

Факт е, че Джон Бойега вече е доста търсен, за най-различни роли. Освен „Епизод VIII” под режисурата на Райън Джонсън, Бойега ще се включи с Ема Уотсън и Том Ханкс в „The Circle”, а също и с Джеймс Макавой и Бен Кингсли в „Watership Down”, както и в продължението на „Огненият пръстен” в ролята на синa на героя на Идрис Елба.

Преди няколко дни той самият оповести най-новия си ангажимент – проектът все още си няма заглавие, нито разпространител, но пък е първият пълнометражен филм на Катрин Бигълоу след Оскаровия „Враг номер едно”. Кой като Джон – търсен, желан и (надяваме се) с потенциал за развитие.

Сюжетни подробности от неозаглавения проект все още не са известни, но става дума за „криминална драма по време на опустошителните протестни действия в Детройт, които се случват в пет дни от лятото на 1967 година – филмът ще се фокусира върху расизма в града”.

jb-2016

Наречен „бунтът на 12-а улица”, историческият инцидент започва заради нахлуване на полицията в нелицензиран бар, и бързо прераства в един от най-разрушителните граждански сблъсъци в историята на САЩ. Губернатор Джордж Ромни нарежда на армейската национална стража от Мичиган да навлезе в града и накрая се оказва, че жертвите са на брой 43, а ранените наброяват над хиляда души.

В основата на новия филм на Катрин Бигълоу ще бъде оригиналния сценарий на Марк Боал (с когото режисьорката работи по „Войната е опиат” и „Враг номер едно”). Пускането на екран на филма се предвижда за догодина, за да се отбележи 50 години дистанция от детройския инцидент.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте