Ридли Скот не е от режисьорите, които се мотаят много между отделните си проекти (поне не и през последните петнайсетина години), и още докато работи по някой конкретен филм, той вече подготвя следващия. Всъщност той подготвя или поне обмисля няколко накуп и само един от тях в крайна сметка се оказва „следващият му филм”, но в случая важен е принципът и че той работи.

Според Variety, след като приключи работата си по „Alien: CovenantРидли Скот отново ще работи с Дрю Годар, с когото имаха доста голям успех с „Марсианецът”. В качествата си на режисьор и сценарист двамата ще екранизират уестърн романа „Wraiths of the Broken Land”  на С. Крейг Залър, който комбинира „свиреп уестърн с елементи на хорър, ноар и азиатско ултра-насилие”.

Действие на „Wraiths of the Broken Land” се развива в Мексико около 1900-та година, а в центъра на историята са две сестри, които са принудени да проституират пряко волята си. Двамата братя и бащата на сестрите, опитват да ги спасят, като организират хайка, в която се включват бивш роб, индианец и брутален и безкомпромисен стрелец („wraith”), който е техният тактически лидер.

Ние доста харесваме режисьорския дебют на Залър „Bone Tomahawk”, който също комбинира класически уестърн, хорър елементи и насилие и ако „Wraiths of the Broken Land” предлага нещо подобно (а съдейки по описанието това е така), ще сме безкрайно доволни, особено, ако филмът се осъществи под режисурата на Ридли Скот. Досега той не е работил в жанра и според нас би могъл да направи нещо страхотно.

Определено ще се ослушваме за развитието на проекта, наравно с това на следващия режисьорски филм на С. Крейг ЗалърBrawl In Cell Block 99” с Винс Вон, както и това на рибута „Puppet Master: The Little Reich”, за който Залър ще напише само сценария.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Пффф, баси надъхващата новина ! Скот е визуален гений, Годар за сега с нищо не е разочаровал и Bone Tomahawk беше много приятна изненада.

  2. Скот според мен няма да се кротне докато не се пробва във всеки съществуващ жанр … което е супер 😀

    1. Скот няма да се кротне, докато не скочи от някой мост. 😀

  3. Определено бих гледал уестърн от Ридли, ама ако го снима олдскул. Не искам да е шайни!