Ако покрай новата реклама на „The Shallows” на Жауме Колет-Сера, беше нормално да си спомним за „Челюсти”, то сега е направо неизбежно, тъй като „USS Indianapolis: Men of Courage”, чийто първи трейлър дебютира преди няколко дни, има директна връзка с една от най-добрите сцени не само в шедьовъра на Стивън Спилбърг, но и в киното въобще (поне такова е нашето мнение). Точно така, USS Indianapolis от заглавието на филма е същият кораб, който е в центъра на ужасяващата история, която Куинт разказва на Хупър и Броуди.

В края на Втората световна война, след като превозва части за първата атомна бомба, американският военен кораб „Индианополис” е торпилиран от японска подводница. „Индианополис” потъва за 12 минути като 300 души от 1196-членния екипаж потъват с него. Останалите 900 човека се борят за оцеляване в океана при изключително тежки условия – глад, обезводняване и не на последно място, поредица от атаки на акули. Когато най-накрая са забелязани от друг кораб, броят на оцелелите е едва 316-317 човека. Това е най-голямата единична загуба на животи в историята на американския флот.

Ако си казвате „супер, историята е изключително интересна и бихме гледали филм, посветен на нея”, не бързайте да се радвате. Първо, трябва да знаете, че в „USS Indianapolis: Men of Courage” главната роля на капитана на „Индианополис” Чарлс Бътлър МакВей се изпълнява от Никълъс Кейдж, а знаете в какви филми се снима той напоследък. Второ, подзаглавието „Men of Courage” би трябвало да ви подскаже за какъв патос ще става въпрос (при това не само от американска страна), и трето – и най-важно – трейлърът не изглежда никак добре.

Такива филми ни карат да оценяваме още повече качествата на „Пърл Харбър”. Между другото, виждаме известна амбиция, но за съжаление, за реализацията ѝ трябват доста повече пари и доста по-големи творчески таланти. И нямаме предвид само актьорите Никълъс Кейдж, Том Сайзмор и Томас Джейн (между другото само Джон Кюсак липсва, за да е пълна картинката), но и режисьора – каквито и сантименти да таим към Марио Ван Пийбълс, не смятаме, че той е подходящ в случая. Вижте и един ужасяващо грозен постер.

плакат

Режисьор на „USS Indianapolis: Men of Courage” е Марио Ван Пийбълс („Baadasssss!”, „New Jack City”). В ролите са Никълъс Кейдж, Том Сайзмор, Томас Джейн, Мат Лентър, Брайън Пресли, Коуди Уокър, Ютака Такеноучи и други.

 

Премиерата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Хаха, подзаглавието според мен е адресирано към хората, които са склонни да рискуват здравето си гледайки този филм. Марио Ван Пийбълс не е правил свестен филм от времето на Ню Джак Сити, тоест има-няма вече 25 години, докато Ник Кейдж (само) от 15, но това няма никакво значение … сигурен съм, че този филм ще бъде оценен подобаващо от гащеризонирани американци с фетиш съм monster truck индустрията, носещи двойни имена от типа Били-Рей, Джей-Ти и Сю-Елън. Постерът е прелест 😀

  2. Ужас!Разбирам да го беше правила компанията Asylum,но актьори като тези да се снимат в такова нещо :О

  3. Жалко за Кейдж, той все още си остава един от най-талантливите актьори. За съжаление грандоманските му харчове и пилеене на кинти го докараха до тук.