През последните няколко седмици се появиха доста хорър трейлъри, които не сварихме да отразим, но сме амбицирани през идните дни да успеем да си наваксаме – надяваме се, че след като става дума за един от любимите ни жанрове, няма да изклинчим.

Филмът, с който ще започнем, е „Don’t Breathe” на режисьора Феде Алварес, когото познаваме от доста приятния олдскул римейк на „Злите мъртви” на Сам Рейми, който тук влиза в ролята на продуцент. Сюжетът е изключително простичък: група крадци проникват в къщата на сляп човек, мислейки си, че лесно ще „ударят кьоравото”, само че горчиво грешат. Какво точно се обърква може да видите по-долу в първите два трейлъра – щатски и международен, като вторият лично на нас ни допада повече.

В главните роли са Джейн Ливи, която доста харесваме и която отново работи с Алварес след  „Злите мъртви”, Дилън Минет („Goosebumps”), Даниел Зовато („It Follows”), и Стивън Ланг („Аватар”), който – както можете да се досетите – е в ролята на злодея.

Общо взето трейлърите потвърждават това, което се чу като коментари за „Don’t Breathe” след прожекцията му на фестивала SXSW, където според отзивите публиката е била наистина впечатлена. Специалистите поделят, че филмът не е кой знае колко оригинален като премис, но е отличен  като реализация, и като цяло представлява повече от стабилно жанрово предложение. А за нас това е повече от достатъчно, за да му обърнем внимание, дори и да не съществуваха други плюсове – като Джейн Ливи, която намираме за адски хубава, и Стивън Ланг, когото обожаваме да гледаме като злодей още от „Трудният път” на Джон Бедам.

Ако трябва да сме честни обаче, най-голямата причина, поради която искаме да видим филма, са Сам Рейми и Феде Алварес , който ни е изключително интересен режисьор. Според нас той свърши страхотна работа по римейка на „Злите мъртви” и сме любопитни как ще се развие като режисьор. Наскоро името му се свърза с един доста стар проект, който бяхме отписали тотално – „Monsterpocalypse”. Алварес ще напише сценария заедно с Родо Сайахес, който е партньор във всичките му филми (включително и „Don’t Breathe”), и по последна информация няма да има нищо общо с версията на Тим Бъртън.

Вижте и официалния плакат на филма.

dont-breathe-poster-2016

Режисьор на „Don’t Breathe” е Феде Алварес, който е и съсценарист с Родо Сайахес. Продуцент е Сам Рейми, а в ролите са Джейн Ливи, Дилън Минет, Даниел Зовато, Стивън Ланг и други.

Щатската премиера е 26 август.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ма това верно изглежда яко, а все пак не съм от най-върлите почитатели на жанра 🙂