Най-сетне започнаха снимките на четвърти сезон на една от най-очакваните телевизионни поредици – „Sherlock”. Нали знаете онези „meme”-та със скелети, които са „застинали” в очакване – по едно време и ние чувствахме, че остаряваме прекалено бързо, а следващите епизоди са все още прекалено далеч. Hartswood Films действат по поръчка на BBC One, а освен познатите лица, в епизод две се очаква да видим и Тоби Джоунс – един от характерните британски актьори, познат от филми като „Дама, поп, асо, шпионин”, „Игрите на глада”, „Капитан Америка: Първият отмъстител” и какво ли още не.

Развълнуван съм и страшно заинтригуван от героя, който ми предстои да изиграя в „Шерлок” – споделя Джоунс. Изпълнителният продуцент, сценарист и един от създателите на поредицата Стивън Мофат издава малко повече за него – „Радостен съм, че в екипа ни вече е и Тоби Джоунс, чрез който ще оживее един от най-префинените злодеи на Артър Конан Дойл.” Другият съавтор Марк Гатис добавя, че с огромно удоволствие посрещат „в семейството” един от най-добрите актьори.

Изпълнителният продуцент за Hartswood Films Сю Въртю не пропуска да отбележи, че е „страхотно да работим отново с режисьора Ник Хъран (номиниран за наградата Еми за режисурата на епизода „His Last Vow” от трети сезон), а освен това от много години чакам шанс да работя с Тоби Джоунс – късметлийка съм!

Вече беше споменато, че четвърти сезон ще започне със смях, сълзи, изненади и изключителни случаи за разрешаване, а междувременно доктор Уотсън и съпругата му Мери се подготвят за най-голямото предизвикателство – да станат родители. Специалният епизод „Sherlock: The Abominable Bride”, излъчен на връх Нова година, е бил най-гледаната програма в празничните дни – с 11,6 милиона зрители, без да броим зрителите в хилядите киносалони в целия свят, където също бе показано „завръщането” на познатите герои в епохата на кралица Виктория.

Съавтори на „Sherlock” са Стивън Мофат и Марк Гатис, по мотиви от творбите на сър Артър Конан Дойл. За разпространението на поредицата отговаря BBC Worldwide. Главните роли са поверени на Бенедикт Къмбърбач, Мартин Фрийман, а техни екранни партньори са Уна Стъбс, Аманда Абингтън, Рупърт Грейвс, Луиз Брийли и Марк Гатис. Да видим дали ще има още големи актьорски „попълнения”, освен Тоби Джоунс…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *