Надеждите за адаптация на манга-поредицата „Battle Angel Alita” са живи в този сайт буквално от рождението му. И след дълго затишие, миналия октомври стана ясно, че Джеймс Камерън предава „щафетата” на Робърт Родригес. След още по-значимо раздвижване наскоро стана ясно, че двамата горят от нетърпение заедно да действат по любимия проект на Камерън и са финализирали избора за актриса в главната роля до три девойки – Майка Монро („It Follows”), сензацията на Disney Зендая и актрисата от „Лабиринтът: В обгорените земиРоза Салазар. Още по-горещата новина от вчера е, че в бъдещия филм ще видим именно Роза Салазар.

Действието на „Battle Angel Alita” се развива в 26 век и проследява перипетиите на Алита – женски киборг, спасен от бунището от кибер-медика д-р Дайсуке Идо, чиято памет не функционира правилно. Въпреки амнезията си, Алита помни обучението си в смъртоносно бойно изкуство, става воин-преследвач и открива и елиминира опасни престъпници. В контекста на епично екшън-приключение, филмът ще изследва личното пътешествие на една млада жена към себеоткриването и намирането на любовта.

Синопсисът на филма, който ще се базира на манга поредицата от Юкито Киширо, звучи просто перфектно за Роза. Тя притежава приличен опит за възрастта си – „Лабиринтът”, втората част на „Дивергенти” – „Бунтовници”, както и FX-комедията „Man Seeking Woman”. Отделно си знаем, че Камерън не вярва на никой друг така, както на Родригес, който пък се възхищава безкрайно от Камерън, но това не означава, че няма да включи елементи от специфичния си визуален стил – принос, на който Камерън се надява и ще очаква с нетърпение.

Нашето пожелание е докато продължават да си свалят шапки един на друг, двамата режисьори да планират повече ходове напред и макар че Камерън сигурно е свръх-ангажиран със своя „Аватар”ски епос, да си казва своевременно съавторското „да” и да остави Родригес да действа. Продуценти на проекта са самият Камерън и Джон Ландау чрез Lightstorm Entertainment за 20th Century Fox. Все още няма индикация за план-програма – снимки или проекто-премиерна дата, но самият факт, че е избрана актрисата за главната роля, е вече сам по себе си победа. Ние все още не се надъхваме (прекомерно), защото сме били свидетели на всякакви случки и рокади – докато не започне снимачния период, ще си въздържаме ентусиазираните възгласи.

Update: Fox официално обявиха, че премиерната дата на „Battle Angel Alita” ще бъде 20 юли 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Той до сега не е правил, май такъв сериозен филм ,а все некви ниско бюджетни измишльотини 🙂 Сега може да се справи.

    1. Да, ще се справи да го осере качествено.

    2. Е не трябва да сте такива песимисти 🙂

    3. След като Родригес е замесен няма как да бъда оптимист 🙂

  2. Току – що гледах филмът и ми хареса.Нито режисьорът нито главната актриса са се насрали.Спестена е една ролка тоалетна хартия.Бъдете спокойни тези който сте писали по горе в коментарите за това.