Ридли Скот разчита на хората, които познава добре. След успеха на „Марсианецът” (630 милиона долара боксофис приходи в световен мащаб, седем номинации за Оскар), 20th Century Fox също нямат нищо против да си осигурят още фокусирано внимание от страна на публиката, затова студиото застава зад неозаглавен проект на автора на романа Анди Уеър. Скот поема продуцентски отговорности, заедно със Саймън Кинбърг, който също работи по „Марсианецът”.

Забавното в случая е, че съвсем наскоро беше обявено за друг нов проект на Ридли Скот и  сценариста на „Марсианецът” Дрю Годар, който ще се нарича „Wraiths of the Broken Land” и е по романа на С. Крейг Залър (уестърн, чието действие се развива в близост до мексиканската граница, в началото на миналия век). Обърнете внимание – двата проекта са независими един от друг.

Засега не са известни никакви подробности за проекта на Ридли Скот и Анди Уеър, но вероятно предположение в правилна посока би било научно-фантастичен сюжет. Не се очаква Скот да режисира – в момента той се занимава с толкова много проекти, че направо не можем да повярваме как смогва с времето. Подозираме го, че трябва или да се е клонирал, или да си е издействал неправомерно бонус часове за всяко денонощие.

Може би е добре да напомним, че „Марсианецът” е първия роман на Анди Уеър, който той публикува сам през 2011 година, а малко по-късно книгата се превръща в бестселър в Kindle-магазина на Amazon, преди Crown Publishing да откупят правата за отпечатване на романа. В момента Уеър работи по няколко книги, сред които е „Zhek” – според думите на автора това е един „по-традиционен научно-фантастичен роман, с извънземни, телепатия, пътуване със свръхсветлинна скорост и др.” Друга от бъдещите му творби все още няма заглавие, но той я нарича „твърда, сурова фантастика”, като историята си има главна героиня и проследяваме какво се случва с нея в един град на луната.

Какъвто и да е сюжетът на бъдещия общ проект на Анди Уеър и Ридли Скот, в едно сме сигурни – и двамата ще изпипат детайлите до съвършенство, а ние ще се надяваме на (поне) толкова качествен резултат, какъвто ни предложи „Марсианецът”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Бъдещите книжни проекти на Уеър звучат любопитно, дано видят бял свят.

  2. Последния му Марсианец бе такава трагедия, че почвам да се съмнявам в способностите на Скоти. Май вече остарява – жалко.