Като големи фенове на Николас Виндинг Рефн следим отблизо (още от самото начало) новия му, изключително обещаващ проект „The Neon Demon“, но след дебюта на страхотния първия трейлър, очакванията ни към филма и нетърпението ни да го гледаме нараснаха до невъзможни висоти. В резултат жадно поглъщаме всяка нова снимка или  късче маркетинг, колкото и да е скромно. В случая е първият постер, който идва във връзка с предстоящата премиера на филма на фестивала в Кан. Надяваме се, скоро да видим и някой нов трейлър.

Припомняме, че „The Neon Demon” е вдъхновен от историята на „Кървавата графиня” Ержебет Батори, известна като жената, извършила най-много убийства в историята, за която се носят легенди, че е взимала вани в кръвта на девствени момичета, за да запази младостта си. Филмът разказва за изгряващия модел Джеси (Ел Фанинг), която се мести в Лос Анджелис, където нейната младост и жизненост стават обект на низки страсти от страна на група обсебени от красотата жени, които ще направят абсолютно всичко, за да се докопат до това, което притежава тя.

The Neon Demon - постер

Режисьор на „The Neon Demon” е Николас Виндинг Рефн („Drive: Живот на скорост“), a сценарият е в съавторство между Рефн, Мери Лоус и Поли Стенъм. В ролите са Ел Фанинг, Киану Рийвс, Кристина Хендрикс, Аби Лий, Бела Хийткоут, Алесандро Нивола, Дезмънд Харингтън, Джейми Клейтън, Чарлз Бейкър, Джена Малоун, Карл Глусман и други.

Премиерата е на кинофестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *