Бен Уийтли
Бен Уийтли

Тъкмо приключил с „Hight Rise” – провокативната екранизация по едноименния роман на Дж. Г. Балард с Том Хидълстън и Джеръми Айрънс в главните роли, Бен Уийтли не стои без работа – той довършва в постпродукционен период „Free Fire”, за който имаше очаквания, че ще бъде представен на стартиращия днес фестивал в Кан.

Free Fire” ни връща в края на 70-те години със срещата на две банди в изоставен хангар, от която не е сигурно кой и дали ще си тръгне жив. Режисьорът сам характеризира проекта си като създаден в духа на старите класики:

Аз съм страхотен почитател на едновремешните криминалета – „The Asphalt Jungle”, „The Big Sleep”, „The Killing” и „The Big Combo”, през „The Driver”, „Le Samourai” и „The French Connection” към модерния стил на „Goodfellas”, „Casino”, „Hard Boiled” и „Reservoir Dogs”. Важно е историята да те завладее и да те „прикове” във филма. Иска ми се той да притежава стилното усещане от „The Getaway” на Сам Пекинпа. „Free Fire” е модерен седемдесетарски филм – с мускули, твърдост и пестелив език.”

Първата официална снимка от филма ни предлага поглед към част от супер-актьорския екип, който е събрал Уийтли – Арми Хамър, Бри Ларсън, Килиън Мърфи, Сам Райли, Шарлто Копли и задължителния за филмите на режисьора Майкъл Смайли.

Арми Хамър, Бри Ларсън, Килиън Мърфи

Като допълнение – Джак Рейнър, Патрик Бъргин и Ноа Тейлър също ще се включат, но както споделят колегите ни отвъд Океана – голямото име в творческия екип на филма всъщност е Мартин Скорсезе, който ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент.

Въпреки, че Уийтли вече е доказал качествата си, друго си е, когато усещаш рамото на подобен майстор зад гърба си и гласа му в полза на твоето креативно верую.

Със сигурност ще следим всичко ново, свързано с „Free Fire”, но надали може да се очаква друга съдба на филма в България, освен фестивална.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments