The Bone Ship - неизползвана идея за кораб от "Прометей"
The Bone Ship – неизползвана идея за кораб от „Прометей“

Въпреки че ни разкри доста интересната информация, че „Weyland Corp” вече се е превърнала в добре познатата ни „Компания” от оригиналните филми за Пришълецa „Weyland-Yutani”, първата официална снимка от „Alien: Covenant“, която ни предложи близък план на нашивка от униформа от колонизиращия космически кораб „Covenant”, не беше най-вълнуващото нещо, което някога сме виждали.

Сега 20th Century Fox ни предлагат втора официална снимка от филма, която също не е супер впечатляваща (и тя е доста далеч от първия кадър от „Прометей”), но е сериозно подобрение спрямо предишната. Кадърът е задкулисен (снимка на един от режисьорските монитори, на който се вижда интересната част) и предлага първия ни поглед към един от главните герои в историята – Даниелс, изпълнявана от Катрин Уотърсън, както и към (най-вероятно) вътрешността на „Covenant”.

Вижте оригиналната снимка, а веднага под нея един изрязан вариант, на който сме вдигнали леко яркостта.

Alien: Covenant

Alien: Covenant

Снимката беше представена с текста „Nowhere to run”, което може да означава, че Даниелс очаква тежката си съдба (може би я дебне някой ксеноморф, а защо не и повече от един), но съдейки по това, което прилича на оръжие между краката ѝ, от каквото и „да не може да избяга”, едва ли ще му се даде без бой.

В добавка ви предлагаме и няколко изключително интересни, но спойлърски неофициални снимки от снимачната площадка на филма, които успяват да „разпалят” въображението ни.

Alien: Covenant Alien: Covenant Alien: Covenant Alien: Covenant Alien: Covenant Alien: Covenant Alien: Covenant

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” откриват място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Alien: Covenant“ е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд и други.

Премиерата е 4 август 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

    1. I’m game от сега.

      Game over, man! GAME OVER!!

    2. @hristian Не ми припомняй! Все още искам да блъскам сър Scott като Vinnie Jones в Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

  1. Не че няма да е интересно, но още от сега мога да разкажа историята в този филм.

    Както ни е известно в края на Прометей Дейвид и Шоу тръгват с Дереликт Шип-а към планетатa на Инженерите. По пътя или на самата планета Шоу случайно умира (колко удобно) и Дейвид остава сам самичък на цялата планета, с едно малко дребно изключение.
    Тъй както хората са провален експеримент на Инженерите (от първия филм), така и вездесъщите Пришълци са провален експеримет на Инженерите. Тъй като изпускат от контрол експеримента си планетата (Рая) се напълва с ксеноморфи и унищожава Инженерите и тяхната раса. По някое време пристигат Дейвид и Шоу (мейби) и малко по късно след тях пристига и колонизиращия космически кораб „Covenant”. Научават истината и о! каква изненада! Накрая всички умират, освен може би Дейвид (или може би някой от екипажа) ще остане жив та да направят връзката с третия филм. .

    Като гледам тея тела по стълбите това са си инженери отвсякъде „изядени“ от ксеноморфите.. 😉 Или нещо подобно.

    П.С. Ти ше ме заплюеш ако не е така как ти казвам… 😉

    1. Въпреки, че звучи доста логично не трябва да забравяме, че това е Ридли. А той не си пада по лесните неща. Нито пък по логичните 😀

    2. Иначе, Хайнрих, не си сам:

      Here’s a first look at Alien: Covenant, one of multiple films meant to bridge the gap between Prometheus and Ridley Scott’s original Alien. And by „bridge“ I mean „yet another creepy, alien-ravaged spaceship corridor linking one tough heroine in a thin top to the next,“ but that goes without saying, right?

  2. Бидейки заблуден кежуъл пък на мен ми хареса Прометей, може би защото никога не съм бил кой знае къв фен на Пришълците и го приех като нещо съвсем отделно от франчайза. А това изглежда все по-обещаващо и ако е поне на нивото на Прометей няма да съм разочарован.

  3. Това, да не си бил фен на Пришълеца си е пълна загуба на мозъчен интелект в дадената личност. Колкото за първия Прометей – той си бе уникален от всякъде, нищо че хейтърите очакваха много екшън,но не го получиха и за това не и хареса. Но самата лента поставена като опит за обяснението на много зададени през годините въпроси от тази величествена вселена създадена то Големия Ридли Скот, и философските и богословски захождания дойдоха в повече на заклетите фенове. Но пък от към идеи, визия и реализация бе уникален Скот. Но понеже бе променян толкова пъти преди продукцията сюжета, явно някъде по средата на процеса нещо „омазаха“ с тъпото еврейче Линделоф. И като цяло филма си остана величествен и достойно седеше в пантеона на вселената Пришълецът.

    1. А сега седи ли или е отишъл някъде?

    2. Абеее, не свикнахте на толкова „трудните ми словосъчетания“ вече хахахахх, та всеки абзац ми цитирате.?! Благодаря все пак за „вниманието“, с което четете редовете ми. Някак си нарцистично ми става.

      Хахах и други неща ми стават, като си помисля, че може и Петя да ми чете редчетата с внимание, ама надали ще се покаже след така „хубавото“ ухажване тук с нейните текстове.

  4. „пълна загуба на мозъчен интелект в дадената личност“ …. хмм … два въпроса:
    – колко точно „мозъчен интелект“ трябва да си изгубил, за да подредиш произволни думи по този начин и да ги използваш в изречение?
    – след като има „мозъчен интелект“, дали е възможно да съществува и „бъбречен“?