Джон Кюсак
Джон Кюсак

Джон Кюсак е актьор тип Никълъс Кейдж – харесвахме го преди години заради няколко чудесни заглавия и изпълнения, но от доста време насам кариерата му запада стремглаво. Точно когато решиш, че няма как да стигне нова низина… и хоп: той пак ни сюрпризира неприятно. Същевременно все още сме големи фенове на режисьора Лъки МакКий – най-вече заради прекрасния „May”, така че се надяваме cледващият му творчески ангажимент, носещ работното заглавие „Misfortune“, да не се окаже разочарование предвид факта, че Кюсак в момента преговаря за роля в него.

Продуценти ще бъдат Лий Нелсън и Дейвид Бюлоу от Envision Media Arts, a cценарият е на Джаред Бътлър и Ларс Норберг, като проектът ще е под ръководството на Мими Стайнбауер от Radiant Films International, която сподели следното по време на фестивала в Кан, където „Misfortune“ беше презентиран и договорен с бъдещите инвеститори:

„Развълнувани сме да работим с талант от калибъра на Кюсак. Той е идеален за ролята на офисен бизнесмен, тъй погълнат от алчността си, че се отклонява от утъпканата пътека на морала, а в комбинация с безупречния нюх на МакКий към съспенса Джон може да осигури на филма всички нужни съставки за направата на качествен трилър. Купувачите вече са влюбени в проекта.“

Сюжетът на „Misfortune“ е фокусиран върху остроумния и хитър персонаж Милър, който изоставя всичко, дори семейството си, след като незаконно си присвоява парите на свой клиент. Уж всичко се движи по план, докато ненадейно крадецът не изгубва богатството си, озовавайки се насред пустошта. Трима младежи случайно се натъкват на неочакваното съкровище, с което започва отчаяно и изпълнено с насилие преследване, в рамките на което Милър ще направи всичко необходимо, за да си възстанови това, което според него му принадлежи…

Звучи доста различно от нещата, които МакКий е правил до момента, но потенциалът за качествено жанрово кино е налице… и все пак, в името на носталгията, ще си пуснем любима сцена от cпоменатия по-горе превъзходeн „May“:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Кюсак беше толкова обещаващ през 90′-те. Много ме е яд, че така се развиха нещата.

  2. Mного ми е сходен с Кейдж като кариера, макар и да са различен тип актьори.