Няма място за изненади. Всичко, което съществува под някаква форма на развлечение, може да (и най-вероятно ще) бъде филмирано в името на финансовите печалби и култовата игра „Тетрис” не е изключение. Въпросът е, с какво качество ще бъде реализиран проекта – на прекрасния „LEGO: Филмът” или на трагичния „Пиксели” (положителното ревю на Циничния Елф все още ни озадачава).

За първи път беше споменато, че се работи по пълнометражен филм „Tetris” през 2014 година и че Брет Ратнър е един от продуцентите (основните финанси, вложени в проекта, са китайски и американски). Бъдещият филм беше определен като sci-fi-трилър, а впоследствие като драма в стила на „Социалната мрежа”, посветена на създателя на „Тетрис” инженер Алексей Пайитнов, служител в изчислителния център на съветската академия на науките, който пуска за първи път играта през 1984 година в СССР (в западните държава се запознават с нея чак две години по-късно).

От начина, по който се развиват нещата в момента, очевидно творческият екип се е върнал отново към идеята за научнофантастичен трилър, като копродуцентът Лари Казаноф твърди, че „въобще няма да е това, което си мислите – ще се окаже готина изненада!”

Идеята е за снимки на територията на Китай и включване на китайци в актьорския екип е за привличане на финансиране от страна на Китай – и за да се разчита на приходи от огромния азиатски пазар. За момента бюджетът се оформя около 80 милиона долара, а продуцентите на бъдещия филм си правят планове за… трилогия. Водят се преговори за осигуряване на дистрибуцията, като снимките се очаква да започнат чак догодина, а премиерата вероятно ще се насрочи за 2018 г..

Не искаме да предполагаме нищо на този етап – без яснота за актьорски и творчески екип, без дори и един таг-лайн, който да навежда на размисли върху вероятен сюжет, няма смисъл да се опитваме да правим някакъв извод. Ще чакаме и ще видим как ще се (или пък не?) подредят отделните елементи на „Tetris”.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Един френд, който като деца ме направи кинофил, в последно време отказва да ходи на кино, Холивуд бил обхванат от „бездарие и липса на идеи“ ( не само негово мнение де), а аз все се опитвам да го оборвам, ама „фантастичен трилър по Тетрис“ си е за рубриката WTF