След много дискусии и спорове относно позицията на Зак Снайдер като главното действащо лице зад цялата филмова вселена на DC comics, идват и промените.

Въпреки че 868 млн. долара звучи като повече от солидна сума за който и да е филм, от „Warner.“ не са супер доволни от приходите на „Батман срещу Супермен: Зора на Справедливостта“, тъй като първоначалните им прогнози бяха най-малкото за 1 милиард. По тази причина те променят малко състава на отговорните хора зад „Justice League“. Като за начало се запазват оригиналните позиции на Зак Снайдер като режисьор и Крис Терио, сценарист. Зад тях обаче много внимателно вече ще наблюдават Бен Афлек и Джеф Джонс, като ще имат последната дума за по-важните решения относно бъдещите филми на DC.

Джеф Джонс е един от главните креативни ръководители на DC Entertainment, като преди няколко години собственоръчно спаси компанията с иновативните си идеи. Той също така продължава да направлява комиксите, като основен креативен директор в издателството на DC. Към момента той също е асистент-сценарист зад сериалите „The Flash” и „Arrow”, които сами по себе си доказват, че Джонс умее да адаптира комиксовите истории за малкия екран. Тепърва предстои да видим как ще се справи с цяла филмова вселена.

Колкото се отнася до Бен Афлек, това са поредните добри новини около него. Скоро се разбра че той вече е готов със сценария за негов собствен, самостоятелен филм за Батман, за който ще се нагърби и с режисира. Това показва голямата отдаденост, с която Афлек подхожда към образа и ролята си и създава предпоставки за все по-качествени филми за Чения рицар. А за по-плавното му преминаване в по-отговорна длъжност ще помогне факта, че вече е работил както със Зак Снайдер, така и с Крис Терио, с когото спечелиха общо 3 Оскара през 2012 за „Арго“.

Надяваме се, че с творческия принос на Бен Афлек и Джеф ДжонсJustice League “ ще бъде по-консистентен и качествен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

  1. Малко се забавихте със новината, ама айде. И на мен ми харесва колко отдадени са и Афлек и Снайдър на каузата, но просто втория явно не е режисьорски материал, за сметка на умението си да прехвърля чисто графично комикси на големия екран и противоречията около филмите му го доказват. Не е за всеки тази работа, все пак. Но да се надяваме, че с Афлек в цялостната картинка ще се осигури поне по-свестен сценарен материал специално за иначе харизматичния Хенри Кавил, който си беше страхотен в Мъжът от UNCLE, но явно все пак на този етап не може да надскочи слаб сценарий с някаква сериозна класа и екранно присъствие по подобие на други актьори.

  2. Ъм, казва се творчески директор, не креативен, което променя смисъла (един директор може да е творчески като длъжност, но далеч да не е креативен като изпълнение на задълженията си). Освен това в новината липсва информацията, че Джеръми Айрънс ще се завърне като Алфред, а и оня ден Джейсън Момоа пусна своя снимка като Аквамен.

  3. В оригиналната статия пишеше, че Афлек е поел тази роля, за да подкрепи Зак в работата, а не да му се меша и да го държи „под око“.

  4. Според мен също не става дума за следене „под око“, а просто за допълнителна помощ – все пак проектът е гаргантюански и изисква сериозен екип.

  5. Марвъл и ДС ще изпукат патроните до 2020 г. и мисля, че след тва комиксовите филми ще останат на заден план, нещо като уестърните.

    1. С дребната подробност, че комикс историите са безброй и трупани близо век и има безбрежен мат’рял за адаптации колкото си искаш, стига да има мерак и пари.

    2. От 60-те години насам се правят комиксови филми, ще се правят и занапред. Винаги ще ги има. С различна степен на популярност, разбира се, но все пак. 🙂

    3. Именно. Говорим за степен на популярност и интерес. Те и днес правят уестърните, ма виждаме каква е съдбата им.

    4. През последните десетина години има поне 10 прилични уестърна.

    5. Пък и мнението е „авторско“……или пък не. Спилбърг го беше казал преди време, точно сравнявайки комиксите с уестърна.
      Само че няма да стане така. От Star Wars насам, всичките блокбъстъри съдържат фантастика/фентъзи елемент. Публиката се кефи на измислени, нереални истории, а кой притежава по-богат сорс за подобни истории, от Марвел и Ди ци?

    6. Проблема с уестърните е че са ограничени откъм сетинг, епоха и т.н. Ограничение което нямаш с комиксите (тъй като комиксите са просто медиа).
      Както филмите базирани на книги няма да останат на заден план ,така и филмите базирани на комикси (и предполагам игри – от момента в който се появят няколко досатъчно печеливши такива филми) няма да останат на заден план.Евентуално ще отмине модата да супергероите.

  6. Да бе, Нострадамус. Ако казваш, че всеки жанр в киното си има мода с пикове и залези, добре дошъл в реалността, капитан Обвиъс. 😀 Добре че беше ти да ни кажеш, как Марвъл няма да са още дълго на върха.

  7. Е, ай са! От време на време трябва и по някой капитан кат мене.

  8. Тъй тъй, трябва да има свежи попълнения в българската народна армия.

    1. Къв ви е проблема, господа критици? Човек да не си изрази мнението в бг сайт. Веднага му казват, че е зелен и едва ли не няма право на мнение. За мен Марвъл и Марта ще изпукат патроните с Инфинити уор и Дж. Лийг. Тва е!