Гийермо дел Торо
Гийермо дел Торо

Гийермо дел Торо е един от най-любимите ни режисьори, но напоследък сме поизоставили отразяването на предстоящите му проекти, защото (освен че често времето просто не достига) невинаги можем да разгадаем кое е потвърдена информация и кое е просто слух, който много бързо ще бъде забравен или отречен. А и когато един режисьор има толкова много потенциални проекти, някои от тях неизменно отпадат – понякога заради финансови проблеми, понякога творчески, понякога защото не остава време в натоварената програма, понякога защото са прокълнати от зла вещица (не виждаме друга причина „At the Mountains of Madness” да не се получи).

Сега обаче има два проекта – един филм и един анимационен сериал, които са абсолютно сигурни, и използваме възможността да ви ги представим набързо. Започваме с все още неозаглавената драма със свръхестествени елементи, която ще е следващият му режисьорски проект и чието действие се развива по време на Студената война. За съжаление, все още нямаме официално заглавие (според последните слухове може да се окаже „The Shape of Water”) и синопсисът, който виждате по-долу, е изключително съмнителен, но поне откъм кастинг проектът започва да добива някаква форма.

В главните роли ще видим Сали Хоукинс, Майкъл Щулбарг, любимия ни Ричард Дженкинс, Октавия Спенсър и Майкъл Шанън. Всъщност присъединяването на Шанън е и поводбаргът за това наваксване – вчера THR обявиха, че той преговаря за неизвестна роля, за която обаче се предполага, че е на главния злодей. Скоро ще стане ясно кого като какъв ще видим (снимките започват това лято), а междувременно вижте първоначален и както казахме, категорично непотвърден синопсис:

Действието се развива през 1963 г. и се завърта около Елиза (Хоукинс), няма чистачка в лаборатория, където в плен живее човек-амфибия. Елиза се влюбва в съществото и заедно с помощта на съседа си (Дженкинс), замисля план да му помогне да избяга. Но светът извън лабораторията може да се окаже още по-опасен за любимия ѝ.

Засега това е всичко, което знаем за предстоящия филм, и както стана ясно, голяма част от информацията може да се окаже просто слухове и предположения (особено приликите с Ейб от „Хелбой” филмите), но поне е сигурно, че по филма се работи усилено.

Сега съвсем набързо искаме да ви представим суперобещаващия „Trollhunters”, от който преди около месец видяхме първи кадър, както и кратък официален синопсис. За нас няма съмнение, че анимационният сериал на Netflix и DreamWorks ще е страхотен, след като Дел Торо е замесен, и се надяваме много скоро да видим и трейлър.

Trollhunters
Trollhunters

Trollhunters” представя новия и фантастичен свят, която се разкрива преди жителите на измисленото предградие Аркадия, които с изненада установяват, че светът под домовете им е огромен и зашеметяващ. Задължително събитие за цялото семейство, „Trollhunters” на DreamWorks ще пренесе зрители от всички възрасти и от целия свят в богатото и оригинално въображение на Гийермо дел Торо.

Сигурни сме, че съвсем скоро ще пишем още за предстоящи филми на Дел Торо – всеки нов проект е отлична новина, както и всякакви официални потвърждения. Ще ви държим в течение с развитието на свърхестествената драма и „Trollhunters”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. И двата проекта са обещаващи ,а нали щеше да прави и някакъв филм за Ди Си комикс.Преди 1-2 години четох.

    1. Щеше да реализира Justice League Dark, магическата версия на комплекта супергерои, сиреч Swamp Thing, Constantine, Dr. Fate, Zatanna и прочее, ама се размириса работата. В най-лошия случай сигурно щеше да е поне гилти плежър от рода на The League of Extraordinary Gentlemen.

  2. Гийермо е много голям, за съжаление обаче преди да кажат официално, че снимките на поредния му филм са започнали, не бързам да се радвам. Тоя човек всяка година закача името си към 500 нови проекта, а реализира един от тях веднъж на 5 години… при това далеч не най-якия от всичките възможни.

    1. Така е , мен ме е яд не за Хобита или Хелбой ,а за Планините на Лудоста (ако се превежда така) ,че отпадна. С Камерън щяха да го направят страшне двамата

    2. Всички ни е яд (предимно) за „Планините на безумието“.

    3. Даааа и мен ме яд за това. Между другото има един много интересен скандинавски (Норвежки от 2010г.) филм със същото име „Trollhunter”. Ако не сте го гледали, гледайте го… Доста е добър
      Ето и трейлърче
      https://www.youtube.com/watch?v=TLEo7H9tqSM

    4. Йеп, доста е найс. Особено ако го гледаш зимъска.

    1. Условието е било ,за да направят 2 ,той да бъде само продуцент .

  3. Нещо около преминаването на Леджендери при Уорнър, а и фактът, че първият не беше много успешен – ако не беше Китай, направо щеше да е сериозен провал.