Том Холанд спечели симпатиите като Питър Паркър/Спайдър-Мен в „Първия отмъстител: Войната на героите” и съвсем скоро (през юни) започват снимките на игралния „Spider-Man: Homecoming”, в който освен той и Робърт Дауни Джуниър, участие вероятно ще имат и Майкъл Кийтън и Крис Евънс. Но това няма да е единственият филм за Човека-паяк, защото от Sony подготвят друга, анимационна версия, чийто режисьори ще бъдат любимите ни Крис Милър и Фил Лорд, които са отговорни за „Облачно с кюфтета”, „LEGO: Филмът” и предстоящите „Son of Zorn” и самостоятелния „Star Wars” филм за Хан Соло.

Продуцентът на Sony Том Ротман обяви, че анимационният филм за Спайдър-Мен ще съществува извън канона на игралните филми, с което подсказа, че в костюма е вероятно да видим не Питър Паркър, а Майлс Моралес. Героят е създаден през 2011 г., когато Барак Обама вече е президент на САЩ, но от значение за създаването му е и актьорът Доналд Глоувър, който през 2010 г. организира (неуспешна) кампания, с която целеше да оглави „The Amazing Spider-Man”. Във втори сезон на сериала „Community” Глоувър се появява с пижама на Спайдър-Мен, чрез което е осмян опитът му да се сдобие с роля в блокбастърите на Sony.

childish-gambino-to-voice-spiderman-video-main

Сега обаче съвсем не е изключено Доналд Глоувър да озвучи Майлс Моралес. Две са работните заглавия на филма: „Miles Morales: The Ultimate Spider-Man” и „The Ultimate Spider-Man: Miles Morales”.

Майлс Моралес е наполовина пуерториканец и наполовина чернокож. Първоначално е част от второстепенната комиксова вселена на Marvel (Ultimate Universe), където се превръща в Спайдър-Мен, след като Питър Паркър умира, но днес Майлс Моралес е част от основната Вселена на Марвел (616). Съвсем накратко, историята му от Ultimate комиксите е следната: кръвта на Питър Паркър се изследва от учен на Норман Осборн, но данните от изследването са откраднати от злосторник, наречен Хищника, чийто племенник е Майлс Моралес, който на визита при чичо си случайно има контакт с един от паяците, с които „Оскорп” са експериментирали.

Това накратко може да означава, че няма да ни се налага да гледаме познатата история за чичо Бен, което само може да ни радва. Колкото и големи фенове да сме на Питър Паркър, нямаме нищо против да видим една нова история.

Филмът ще излезе на екран на 21 декември 2018 г.

miles-morales-movie_article_story_large

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *