Готви се уестърн мини-сериал „Colt” по идея на Серджо Леоне

от на 2016-05-27
 

Преди няколко дни Variety съобщиха изключително интересната и вълнуваща новина, че Leone Film Group подготвят англоезична спагети уестърн поредица, озаглавена „Colt”, която е по идея на гениалния и ненадминат майстор на жанра Серджо Леоне. Тя идва от пистолета на безименния (Man with no name) герой на Клинт Истууд в „За шепа долари” („A Fistful of Dollars”).

Ето какво споделя дъщерята на Серджо Леоне, Рафаела Леоне, която заедно с брат си Андреа, ръководи Leone Film Group:

Всичко идва от идея на баща ми, в която пистолетът е главният герой и механизмът, чрез който е разказана историята. Обмисляме шест епизода, всеки от които е свързан с един изстрел. Но може да направим и повече. Историята е как няколко деца излизат извън закона в Стария запад. Започва когато те са младежи и в арка от шест епизода проследяваме как стават бандити. Ще бъде нещо като предистория на „Jesse James” [от 1939 г.].

Според Variety през 1987 година Серджо Леоне се е свързал със старите си партньори Серджо Донати и Фулвио Морсела, за да работят по телевизионен проект, в който револвер се предава от човек на човек в Стария запад. Концепция, която е доста близка до „Winchester ’73” на Антъни Ман с Джеймс Стюарт, който проследява пътя на ценна пушка от един окаян собственик към друг

Според Донати Леоне се интересувал от по-натуралистичен подход към жанра (в сравнение с ранните му творби) и е искал да покаже Дивия запад „такъв, какъвто наистина е бил”. Нещата обаче се разпадат, след като Донати написва трийтмента.

Начело на новия опит за създаването на „Colt” застава Стефано Солима, известен с телевизионната поредица „Gomorra”, вдъхновена от едноименния роман на Роберто Савиано и любимия ни филм на Матео Гароне. Солима ще напише сценария заедно с Лука Инфачели и Масимо Гаудиозо, ще режисира първите два епизода и ще изпълнява ролята на шоурънър. Солима е син на Серджо Солима – един от пионерите в спагети уестърн жанра, режисирал „The Big Gundown” с Лий Ван Клиф.

Няма какво друго да добавим, освен че ще следим развитието на проекта внимателно и ще стискаме палци за успешното му осъществяване. Смятаме, че шансовете са големи, предвид бума в телевизията и факта, че напоследък уестърн жанрът се посъбужда – очакват се римейкът на „Великолепната седморка” и екранизацията на „Тъмната кула”, а се готвят още „Wraiths Of The Broken Land” на Ридли Скот по романа на С. Крейг Залър и  продължението „Django Lives!“ на Джон Сейлс, в който Франко Неро ще се завърне в образа на Джанго.

коментари
 
Отговорете »

 
 • ЛеонеФен
  2016-05-27 at 16:18

  Това ако стане, ще е велико. Според мен, подобен уестърн сериал би работил яко.
  Още не съм гледал „Deadwood“, чувам, че е добър. Някой може ли да сподели мнение?

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-05-27 at 17:09

  През октомври иде и Westworld.

  Отговор

 • rodd1ck
  2016-05-27 at 21:39

  Deadwood е мега.
  Winchester ’73 е доста сила също – noir/western.
  Цялото нещо звучи твърде обещаващо.

  Отговор

Коментирайте