Като един от най-обсъжданите хора в Холивуд в момента, Робърт Дауни Джуниър се радва на осемгодишната си слава като звездата на филмите за Железния човек и Отмъстителите. Това обаче не трябва да скрива факта, че една от любимите му роли всъщност е тази на Шерлок Холмс.

В интервю за The Short List Дауни споделя съвсем небрежно как често се среща с режисьора на двата филма за Шерлок Холмс, а именно Гай Ричи. На въпроса дали тези негови срещи са били относно трети филм от поредицата, за който се спекулира от доста време, отговорът е положителен, като Дауни ни уверява, че ще направи всичко по силите си да задейства продукцията до края на 2016 г.

Говорим за него точно сега. Сега! Нямам търпение… знам, че Гай Ричи ме обича толкова, колкото и аз него – и би трябвало, по дяволите. Когато правим филмите за Шерлок е „off the hook”. Ще опитаме да направим един тази година. Наистина е голяма работа да направиш тези филми. Уморен съм през цялото време, но се вълнувам.

Информацията около проекта е оскъдна, но въпреки това има всички предпоставки за появата на подобен филм. „Шерлок Холмс“ и „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ се оказаха изключително успешни в боксофиса, като и двата филма се извисиха над границата от половин милиард (респективно $524 млн. и $545 млн.).

Тук обаче се явяват няколко пречки. По последни слухове, идващи от доктор Уотсън (Джъд Лоу), разбрахме, че филмът може да има нещо общо с пътуване във времето, което звучи леко нетипично (макар и не непостижимо). Освен това не се е появявала информация за готов сценарий, което си е голяма спънка.

Също така Робърт Дауни има да снима още три филма с Marvel и графикът му може да не се окаже достатъчно гъвкав. Снимките на двете части на „Avengers: Infinity War” започват в края на 2016, а поради факта, че филмите ще се снимат заедно, може и да не остане време на Дауни да се среща с Гай Ричи толкова често.

И последното, което „Шерлок Холмс 3“ евентуално не би могъл да избегне, е съпоставки с невероятно популярния сериал на ВВС, въпреки че са доста различни. Как смятате, дали Робърт Дауни и Бенедикт Къмбърбач ще си говорят за това на снимките на „Infinity War”. И възможно ли е Къмбърбач да засенчи Дауни като звездата на Marvel с ролята си на доктор Стивън Стрейндж, а Дауни да се опита да му върне топката като направи най-добрия образ на Холмс до сега?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. хаха, готино е това за двамата шерлоци.

    чудесно се разминават образите им и сериалът не пречи на филма по никакъв начин. аз съм по-скоро фен на адаптацията на гай ричи и се кефя, че филмът ще се случи по-скоро от очакваното. последният сезон на сериала обаче сериозно ме разочарова. единствено епизодът със сватбата беше фън. не съм гледал все още коледния спешъл. някой отзив?

  2. Коледният спешъл е много кинаджийски и като цяло е готин, макар че след предния по-слаб сезон на сериала започна да ми втръсва тоя проект, което на места дори като откровена досада го усетих и в The Abominable Bride…

  3. От двата филма имам някакви бегли спомени – помня, че ходехме да ги гледаме в Пловдив на кино и доста се забавлявах(ме). Сериалът категорично е по-запомнящ се и кинаджийски, само дето последният сезон малко падна като ниво, а коледният спешъл никак не ми се понрави.

  4. Мен коледния доста ме изкефи, особено това, че в действителност не беше в миналото.
    Нямам голям проблем и с 3-ти сезон – епизода със сватбата, беше страхотен.

  5. Според мен сериала е по-добър ,защото Бенедикт е чист англичанин просто не пасва американец да играе такъв герой. Кошмарната булка много ми хареса Бенедикт изглеждаше доста добре за разлика в сериала с тази къдрава коса. Много ми хареса 1 епизод от 3 сезон просто когато Шерлок се завърна , беше много емоционално за мен де .