Tulip Fever

Като украса на новината, че Алисия Викандер ще бъде новата Лара Крофт – новина, която нагледно илюстрира прекалената заетост на младата шведска актриса, идва първият трейлър на един от трите ѝ нови проекта, предстоящи тази година: „Tulip Fever” на режисьора Джъстин Чадуик („Mandela: Long Walk to Freedom”, „The Other Boleyn Girl”), в който участват още Кристоф Валц и Дейн Дехаан.

Филмът, който е по едноименния роман на Дебора Могак, е адаптиран за екран от големия Том Стопард и ни отвежда в Амстердам, Холандия през XVII век по време на прочутата „мания по лалетата” (първият регистриран икономически балон в историята). В центъра на историята е млада жена на име София (Викандер), която се влюбва в художника Ян (Дехаан), нает от богатия ѝ и доста по-възрастен от нея съпруг Корнилиъс (Валц), за да нарисува общия им портрет. София и Ян измислят план да избягат заедно, но това може да коства не само положението, но и живота им.

Благодарение на първата официална снимка придобихме някаква бегла представа какво можем да очакваме като стил от „Tulip Fever”, но съвсем друго си е да видим трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=puqEadT824c

Tulip Fever” беше заснет още преди две години, но чак сега вижда бял свят, като слуховете са, че от Weinstein Company не са били съвсем доволни от финалния вариант и се е наложило филмът да бъде премонтиран. Дори и да е така, това не бива да ви притеснява – такива неща се случват, а и крайният резултат би трябвало да е наистина задоволителен, след като са тръгнали с нетипична за този род филми премиерна дата в разгара на лятото. Ние със сигурност ще му дадем шанс – първо, защото обичаме костюмни филми и второ, защото видяното в трейлъра ни допада.

Режисьор на „Tulip Fever” е Джъстин Чадуик, а сценарият е дело на Том Стопард по едноименния роман на Дебора Могак. В ролите са Алисия Викандер, Кристоф Валц, Дейн Дехаан, Джуди Денч, Джак О’Конъл, Холидей Грейнджър, Зак Галифанакис, Матю Морисън, Дъглас Ходж, Джоана Сканлан, Кевин МакКид, Том Холандер, Кара Делевин и други.

Премиерата е 15 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments