Ентусиазмът ни по отношение на предстоящата екранизацията на „Клетка” („Cell”) по Стивън Кинг не е никак голям (причините сме споменавали многократно в новините ни до момента), но сме доволни, че след сериозно забавяне, филмът най-накрая ще види бял свят. Това ще се случи в началото на юни, а за да ознаменуват случая, Saban Films, които (след известни рокади) в крайна сметка получиха правата за кино разпространение за Америка, представиха първия трейлър и плакат на филма.

Припомняме, че „Клетка“ е апокалиптичен хорър, в който хората по целия свят зомбясват – превръщат се в бесни, жадни за кръв диваци, след като мистериозен сигнал, разпространен по мобилните телефони, промива мозъка им. В главните роли са Джон Кюсак и Самюел Л. Джаксън, които за втори път си партнират в екранизация по Кинг (предишната е доста приличният „1492” на Микаел Хафстрьом), а режисьор е Тод Уилямс.

Трейлърът изглежда доста евтино и потвърждава съмненията ни, че и филмът няма да е нищо повече от романа, който е сред най-слабите на Стивън Кинг, но ни се струва, че сме гледали и по-големи тъпотии, правени по произведения на Краля. Бихме му хвърлили едно око само заради любовта ни към постапокалиптичния жанр и за да има филм по Кинг, с който да запълним времето до излизането на „Тъмната кула” и „То”.

Вижте и доста грозния официален постер, както и пълния синопсис на българското издание на романа.

плакат

Следващото обаждане на вашия мобилен телефон може да бъде последното в живота ви. Онези, които приемат сигнала, скоро се превръщат в нещо нереално. И неописуемо жестоко.

Клейтьн Ридъл, учител по рисуване от Мейн, току-що е получил от бостънско издателство много изгодно предложение за публикуване на негова книга с комикси. Той е на седмото небе от радост… но внезапно животът му се преобръща. На първи октомври всички мобилни телефони по света зазвъняват едновременно. Независимо дали абонатът отговори на повикването или не, съдбата му се променя… завинаги. Клейтьн не притежава мобилен телефон и се опитва да оцелее сред хаоса – падат самолети, избухват експлозии, хора истерично пищят… Отново ли има масирано терористично нападение? Много скоро Клейтьн разбира, че се случва нещо невиждано и нечувано. С още трима души той се опитва да направи всичко възможно да попречи на настъпването на апокалипсиса. Ненадейно се озовават в най-ранната епоха на човечеството, заобиколени са от хаос, кръвопролития и човешки орди, на които тепърва предстои да еволюират.

Изглежда, няма изход от кошмара. Но според Клейтьн следите водят към Мейн. Дали това не е капан на смъртта? Дали той отново ще види малкия си син? Има ли изгледи за оцеляване?

Режисьор на „Клетка“ („Cell”) е Тод „Кип“ Уилямс („The Door in the Floor”, „Paranormal Activity 2”), а сценаристи са Адам Алека („Last House on the Left”) и Стивън Кинг, който е и автор на романа. В ролите са Джон Кюсак, Самюел Л. Джаксън, Стейси Кийч, Изабел Фърман, Лойд Кауфман, Уилбър Фицджералд, Оуен Тийг, Рей Ернандес и други.

Премиерата на филма е 10 юни на Ultra VOD, а по кината ще може да бъде видян от 8 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Джон Кюсак все повече заприличва на Ник Кейдж … не само във визуално отношение 😀

  2. Дори след тоя смотан 2-минутен трейлър се почувствах прецакан за изгубеното време. Филмът изобщо не мисля да го проверявам що за миризлива и евтина стока е.

  3. Който е написал, че романът „Клетка“ не е добър , не го е чел! Цялата статия е просмукана от омраза към творчеството на Стивън Кинг. Кой беше казал, че критиците са не успели писатели! Трейлърът си е много точен! Романът е изключително добър! Предполагам, че и филмът ще е добър и ще го гледам с удоволствие! Не разбирам от какво е продиктувана тази омраза към този писател. Да не харесваш нещо го разбирам, ама да мразиш, означава, да си лично засегнат. В случая, не намирам причина автора на статията да е лично засегнат, тъй като не би имал допир с писателя Стивън Кинг! Остава другата причина-ЗАВИСТ!!!

    1. Tи си ебати дебила, заклевам се 😀

    2. аз продиктувах омразата една вечер, когато Авторът ме беше поканил да спя у тях. приближих се до леглото и пъхнах крайчеца на пръста си в ухото му, след което прошепнах „ти мразиш стивън кинг, закълни се!“. не си отидох, докато не видях устните му с агония да очертават думите: „аз мразя стивън кинг, заклевам се!“. след това се загърнах в плаща си и си отидох.

    3. Подкрепям. Също харесвам творчеството на Стивън Кинг. Току-що завърших четенето на „Клетка”. Допада ми. Може би, Самуел Джаксън ще е героят Том – друга е представата ми за него.

    4. Добре бе, как може да си сложиш mecho за никнейм 😀