Броени дни преди щатската премиера на изключително обещаващия хорър-трилър „Green Room” на Джеръми Солние, който, няма да се уморим да повтаряме, за нас е сред най-очакваните заглавия за годината, дистрибуторите от А24 представиха нов (и вероятно последен) нецензуриран трейлър на филма. Той представлява смесица между по-атмосферно ориентираните и по-подробните откъм представяне на историята реклами, като едновременно с това залага сериозно на част от елементите на „Green Room”, които се цитират като най-големите му плюсове – съспенса и безкомпромисното насилие.

За пореден път припомняме, че „Green Room” е с участието на Антон Йелчин, Имоджен Путс, големия Патрик Стюарт и Мейкън Блеър от „Blue Ruin” на Солние и разказва за пънк-рок група, която получава ангажимент в забутан клуб в гористите покрайнини на Орегон, където стават свидетели на зловещ акт на насилие от страна на нео-нацистка банда, предвождана от страховития собственик на клуба Дарси Бенкър (Стюърт). Групата се затваря в зелената стая на заведението, за да обмисли плана си за действие, когато е нападната от Бенкър и подчинените му, които са готови на всичко, за да заличат всички свидетелства за извършеното от тях престъпление.

Не е истина колко много сме се надъхали за този филм и колко искаме да го гледаме. Както споменахме и предишните пъти, шансовете за разочарование не са много големи, тъй като творческият състав е страхотен, начело с Джеръми Солние и големия Патрик Стюарт (при това в нетипично амплоа като нео-нацист), рекламите изглеждат страхотно, а и фестивалните отзиви са отлични. Като прибавим и любовта ни към жанра и към филмите с ограничено място на действието, както казва един наш колега, „всичко е ясно!”.

Вижте и два рисувани плаката.

плакат на „Green Room” плакат на „Green Room”

 

Сценарист и режисьор на „Green Room” е Джеръми Солние („Blue Ruin”), а в ролите са Антон Йелчин, Имоджен Путс, Патрик Стюарт, Алия Шоукат, Калъм Търнър, Джо Коул, Марк Уебър, Кай Ленъкс, Ерик Еделстайн, Мейкън Блеър и други.

В САЩ филмът тръгва в ограничен брой киносалони от 15 април, а в широко разпространение ще излезе две седмици по-късно – на 29 април.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. На мен тоя филм ми влиза в годишния топ 10 без съмнение. При това засега е в челната 5-ца 🙂

  2. На мен ми харесаха много някои неща във филма, особено конкретни сцени, които бяха откровено зверски, но други елементи, особено по линия поведение на героите и развитие на злодея, никак не ме спечелиха. Като цяло, 6/10… може би по милост 7, но очаквах нещо наистина по-добро. „Blue Ruin“ ми допадна значително повече.

  3. Бла, разбирам те и донякъде съм съгласен, обаче наскоро не съм гледал филм, който по-добре да съчетава реалистично насилие и напрежение във всяка втора сцена. Просто ми се нрави какво въздействие ми оказа филма и съм склонен да му простя някои проблеми 🙂

  4. Така е, на места филмът демонстрираше хиперреализъм и му се получаваха адски добре нещата. Просто имаше доста елементи, които ме вадеха по отношение логика на героите (или липсата на такава). Някак цялата работа ми биеше на бая талант, но не достатъчно опит. Със сигурност обаче Солние е супер обещаващ пич, който ще се следи изкъсо. 🙂