Преди броени дни самата Сигорни Уивър ни даде известни надежди, че не е никак малък шансът (макар и със голямо закъснение) сложеният на „on hold” за неопределено време проект за „Пришълецът 5” на Нийл Бломкамп да се осъществи. Хванахме се, че отново се вълнуваме за филма и адски много искаме той  да се случи.

Вчера пък, по случай „Alien Day”, новопоявилото се пламъче на вълнението ни беше раздухано до размерите на доста приличен огън, когато Бломкамп, чрез своя instagram акаунт, разпространи нова концептуална рисунка от филма, на която за първи път виждаме как ще изглежда порасналата Ребека Джордан, по-известна като Нют. Вече знаехме, че идеята е „Пришълецът 5” да бъде нещо като директно продължение на „Пришълците” на Джеймс Камерън и Нют ще участва, и след като бяхме виждали концептуални рисунки на Рипли и Хикс, беше логично да видим и нея.

порасналата Нют

Не бихме казали, че сама по себе си рисунката ни надъхва, но сме фенове на идеята за порасналата Нют и искаме да я видим като bad ass, как рита alien задници по подобие на Рипли. И така като я гледате, кой си представяте в ролята? Лично ние предпочитаме да бъде някоя по-неизвестна актриса. Могат да си го позволят, тъй като си имат звезди – Уивър и Пришълеца.

Като бонус ви предлагаме нещо, което – ако сте фенове на Пришълеца и не сте супер напред с финансите – вероятно ще ви накара да поплачете. Alien King фигурка на Sideshow Collectibles, която лично според нас изглежда невероятно.

alien-king-sideshow-collectibles-image-1 alien-king-sideshow-collectibles-image-2 alien-king-sideshow-collectibles-image-3 alien-king-sideshow-collectibles-image-8alien-king-sideshow-collectibles-image-4 alien-king-sideshow-collectibles-image-5-600x269  alien-king-sideshow-collectibles-image-6-600x269 alien-king-sideshow-collectibles-image-7-600x269 alien-king-sideshow-collectibles-image-9-600x269

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

27 Comments

  1. Не съм сигурен дали си спомням правилно, но Нют и Хикс не ги ли показаха мъртви в началото на Alien 3?

  2. Показаха ги, да – самонадеяният Бломкамп смята да отпише всичко след „Aliens“ oт канона на сагата. Колкото и да е блазнещо да видим директен sequel на безспорно великия филм на Джеймс Кемърън, толкова и ми се струва тъпо да се игнорира недооценения „Alien 3“. (За четворката не ми дреме – тъп е и може да заминава в канала.)

    1. Новият Терминатор също игнорира 2-ката 🙂 Но,, Алиен 4“ , не бе толко лош и там пришълеца изглеждаше най-реалистичен – не ,че има голямо значение .А на тройката не помня коя версия съм гледал , някой ми беше казвал ,че с добавените сцени е видимо по-добър от cut version 🙂

  3. Цитата от Бломкамп:
    „Първите два филма са ми любими. Затова искам да направя филм, който е свързан с „Пришълецът” и „Пришълците”. Това е целта ми. Няма да игнорирам „Пришълецът 3” или „Пришълецът: Завръщането”, просто искам да е свързан с първите два…“

    Не знам какво ще измъдри…

    1. Демек в неговата версия, Нют ще е оцеляла и ще трепе пришълци ли 🙂

    2. Имало е идея за скрипт с Рипли, Хикс и Нют на Земята като едно disfunctional семейство (има комикси с това развито). После студиото ги ръшва за трейлър и затова и се появява това: https://www.youtube.com/watch?v=Bk_x9W1xKng и в края на краищата затова Финчър се отрича от пълнометражния си дебют – в blu-ray антологията всичко си е описано (Дейвид отказва да contribute-ва). Аз харесвам тройката, особено Assembly Cut, всичко си има… flow & depth. Проблемът на 4-ката е че я дават на французин, а както знаем французите са меки китки. Затова, Uzumaki е прав.

      Бломкамп с първите concept рисунки беше пълен чук (дори преглътнах това, че ще диснат тройката). Там Tom Woodruff беше като Hicks, но честно казано след Chappie съм яко скептичен и затова имам по-големи очаквания към Ridley и неговите идеи. Въпреки, че той понякога ми идва прекалено философски. Финчър пък сигурно и до ден днешен се буди облян в пот заради спомените от тройката. А истинският мастер и на Терминатор, и на Alien – Камерън, е зает с онези сините меки китки до поне 2029г (ХА!).

      Така че, let’s see…

  4. Dakota Fanning за порасналата Newt? Хахаххаха, съжалявам, не знам защо тя ми изкача като образ…

    1. Може изрусена Скарлет Йохансон. Дринов ще се изкефи.

  5. Изключително несериозно е Жьоне да бъде наречен „френска мека китка“. Въпреки тъпия сценарий, той докарва най-яката визия във франчайза.
    Камерната 3ка ми е гилти плежър, въпреки всичко.
    А иначе Бломкамп не успя да изстиска потенциала от своя „Елизиум“, та какво може да се очаква да направи от филм в такава култова вселена.

    1. Дали е или не мека костна структура не знам, честно казано. However, начинът по който се отнася в материалите към мейкинга на филма, не е особено убеждаващ за това колко сериозно е възприел тежестта на франчайза – постоянно се шегува, кикоти и т.н. Това на фона на мейкингите със Скот, Камерън и дори отказалия Финчър, си е мега несериозно. Това че сценарият е бил просто микс от неизползвани идеи също не е оправдание, ако си сериозен filmmaker. Дали визуално нещата са изглеждали по-полирани – може би (през 97а оставаше и да не са), дали хумореските са били на място – не мисля, но четвъртата част на най-любимия ми франчайз EVER е пълен дисгрейс, както беше споменато вече. Само AvP тъпотиите са по-тъпи от това.

      3-ката сама по себе си е страхотен stand alone. Клаустрофобията и темпото са страхотни, отново повтарям това важи за Assembly Cut-a.

      За Бломкамп не знам… Надявам се да е скрит коз в този пъзел.

    2. Aбсоюлтно. Четвъртият „Аlien“ е скапан не само заради самото си съществуване, с връщането на Рипли и повтарянето на модела (предните три филма не го правят и всеки е по своему значим и додаващ на поредицата, докато този на французина не само не допринася, a и омаловажава трагичния, но съвършен финал на тройката). Cкапан е и защото няма сериозно и уважително отношение към материала – филмът на практика е пародия с клоунадни персонажи и кичозна режисура, която може и да разчита на добра сценография, но не носи нищо повече.

    3. Не, аз съм с ирландски и шотландски пристрастия, но все пак наздраве 🙂

  6. Някой трябва да направи схема с всички (издадени и в проект) филми за пришълците. Ще се получи по-завъртяно и от времевата линия в Primer.

    Иначе, както видяхме (Чапи, Елизиум, Прометей…), само с визия и две идеи на кръст не става . Ако нямаш какво да разкажеш, колкото и пари да ти дадат, няма да се случи филм.

  7. Който праща Alien другиму, сам остава в тъмното.
    *стара галактическа поговорка*

  8. тук е мястото да си призная, че аз май най-се кефя на тройката. това или се дължи на факта, че „името на розата“ в космоса е ебаси попадението, или на това, че е недооценен (както спомена узумакито).

  9. Може само да гадаем ,но щом от Фокс са одобрили идеята на Бломкамп за това продължение ,значи е нещо сериозно.И ако Р.Скот се навие да стане продуцент ,двамата ще направят мноо добър филм.

  10. Според мен прекалено подценявате 4-рката.По вашата логика поредицата трябва да свърши с третата част.Не е чак такава издънка -просто начина на заснемане,диалозите(неуместните шеги и т..н.) са много актуални за 90-те.Вярно е ,че е най-слабата част-но нивото на 1 и 2 част са много висока летва.На вас не ви харесва-но този филм трябва да се хареса и на повече хора,които да напълнят залите.Просто това оплюване на последната част ми звучи малко снобско-няма как да направят супер филм,който да е за лудите фенове,но тотално неразбран и безинтересен за масата хора-трябва да се намери златната среда-аз на филма трябва да мога да заведа жената,дете,гадже….Даже и историята малко да издиша-кАКто примерно в Прометей.Вярно е ,че са дразнещи тези подхващания отнякъдеси на сюжетната линия и заснемане на нов филм,но всеки филм с Алиена-Без Предатора си е събитие.
    ИСКАМ да ви припомня и един цитат от 4-рката,за мен лично,най-якия за цялата поредица и най-добре харектеризиращ Пришълеца:
    Johner: Hey, Ripley. I heard you, like, ran into these things before?
    Ripley: That’s right.
    Johner: Wow, man. So, like, what did you do?
    Ripley: I died.

    1. Не бе, 4-ката си има своите качества. Но е далеч, далеч от летвата на 1,2 и 3. Това е главният дисгрейс там. Просто защото сравненията са неизбежни, и всеки който подхваща такъв проект трябва да е наясно какъв подход е нужен. А е подходено адски несериозно и затова толкова дълго го бяха погребали този франчайз.

      Ридли винаги си е искал да направи origin филм(и): https://alienseries.wordpress.com/2014/01/07/ridley-scotts-alien-ii-or-what-he-wanted-to-happen/ и затова за добро или лошо сега си действа по това. Виж, обаче ако Камерън някога реши да излезе от cryosleep би било нещо, което наистина да се очаква с нетърпение: https://alienseries.wordpress.com/2015/03/05/ridley-scott-and-james-camerons-alien-5/

      P.S. Цитатът е як, а и Сигорни прави доста яка роля. Но един facehugger, Alien invasion не прави 🙂

  11. Последният коментар е просто… потрес. Не знам откъде да го подхвана първо, затова просто ще се направя, че не съм го прочел 🙂