Съвсем наскоро спорехме с наши колеги, които твърдяха, че Сам Мендес е свършен. След не особено убедителните ” 007 координати: Скайфол” и „Спектър”, британецът определено не е онова име, което беше преди осем години (ужасно харесваме „Пътят на промените”), но да се отписва режисьор от такъв калибър е не само прибързано, ами си е направо груба грешка. Радваме се, че със следващия си проект Мендес се завръща към това, което умее най-добре, а именно задълбоченото изследване на американското семейство.

Мендес ще режисира продуцираната от Стивън Спилбърг адаптация по предстоящата нехудожествена книга „The Voyeur’s Motel” на Гей Талес, която е базирана по действителен случай и разказва за Джералд Руус, който купува мотел с цел да шпионира гостите си, които правят секс. Руус е воайорствал в продължение на десетилетия, без да бъде хванат. Представяме ви оригиналния синопсис на книгата:

На 7 януари 1980 г., докато завършва работата по книгата си „Thy Neighbor’s Wife”,  Гей Талес получава анонимно писмо от Колорадо. „След като чух за дългоочакваното ви проучване върху сексуалния живот в Америка, чувствам, че разполагам с важна информация, която би допринесла за съдържанието на тази или бъдеща книга”. Талес отпътува за Колорадо, където проверява достоверността на скандалната информация. През следващите 35 години мъжът продължавал да изпраща на Талес нови детайли, но настоява за анонимност, което проваля всякакъв шанс историята да се отпечата. Чак сега, след почти четири десетилетия, мъжът е готов да сподели историята си публично.

Определено звучи провокативно и нямаме търпение да видим какво ще ни приготви Сам Мендес. Книгата ще излезе това лято, но все още няма информация кога ще започнат снимките

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *