Робин Райт и Дейв Батиста се присъединяват към „Blade Runner 2”

Три месеца ни делят от старта на снимките на подготвяното с години продължение на абсолютната класика на Ридли СкотBlade Runner” („Блейд Рънър”) – продължение, което възприемаме едновременно като ерес и нещо изключително вълнуващо (ако не разбирате защо, вероятно не сте гледали оригиналния филм и не сте наясно с мястото му в пантеона на киношедьоврите) – и съвсем очаквано започваме да получаваме късчета информация за проекта. Този път тя касае актьорския състав.

Преди няколко дни Бродерик Джонсън и Андрю Косов, създателите и изпълнителни директори на Alcon Entertainment, официално съобщиха, че Робин Райт води финални преговори за присъединяването си към „Blade Runner 2”, а вчера, чрез мистериозен, но практически недвусмислен туитър пост (включващ оригами на еднорог), участието си заяви и Дейв Батиста. Двамата се присъединяват към вече потвърдените Харисън Форд и Райън Гослинг, като (както може да се очаква) все още няма абсолютно никаква информация за естеството на ролите им.

Вижте хитрия пост на Батиста:

На този етап всякакви коментари са излишни, а и сме се зарекли, че вече няма да се оплакваме (или поне ще се стараем да не го правим много често) от кастинг решения, преди да сме видели крайния резултат или най-малкото да сме наясно каква точно е идеята на авторите. Разбира се, тук нямаме и желание за оплакване – Робин Райт е чудесна актриса и го е доказвала неведнъж (в „House of Cards” e просто феноменална), а с „Пазители на галактиката” и „СпектърДейв Батиста показа, ако не актьорски заложби, то солидно екранно присъствие. Сигурни сме, че и двамата ще се справят чудесно.

Режисьор на „Blade Runner 2” е Дени Вилньов („Prisoners”, „Enemy”, „Сикарио”), сценарият е дело на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот), а оператор ще бъде великият Роджър Дийкинс. Премиерата е предвидена за 12 януари 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Световната кеч федерация, туко произведе, ако не добър актьор, то такъв със „солидно екранно присъствие“, както се изразихте вие.
    И Скалата и Батиста имат харизма……… спрямо определните от физиката им роли

  2. На този етап е повече ерес, но същевременно съм и оптимист. 🙂