Нов пълен трейлър на „Warcraft: Началото”

от на 2016-04-19
 

img5

След сякаш безкрайната серия от спотове и плакати, които не успяха да увеличат ентусиазма ни по отношение на дълго подготвяната адаптация по едноименната игра на Blizzard Entertainment, ето че най-накрая получаваме и дългоочаквания втори пълен трейлър на „Warcraft: Началото”.

Рекламата е малко по-различна от първата, която видяхме в началото на ноември, и се фокусира върху човешката страна от историята. Вижте.

За съжаление, и този трейлър не успява да ни грабне по никакъв начин. Оценяваме факта, че филмът има свой стил, който най-вероятно феновете на играта припознават и му се радват, но лично на нас той изглежда стерилен и невдъхновяващ. Неспособни сме да се изкефим дори и на качествените неща, които откриваме тук-там, като дизайна и реализацията на някои от CG героите. А повярвайте ни, искаше ни се.

Сигурни сме, че сред вас има такива, на които трейлърът им харесва и чакат филма с огромно нетърпение, и ще ни е интересно да научим защо. Междувременно може да видите последните два character постера от серията, която видяхме в началото на месеца.

warcraft_ver17_xlg

warcraft_ver18_xlg

Миролюбивият свят Азерот е на ръба на война, когато цивилизацията му е изправена пред нашествието на страховити завоеватели: воини орки, които бягат от загиващия си дом, за да колонизират нов. Когато се отваря портал, свързващ двата свята, едната армия е заплашена от разгром, а другата – от изтребление. Двама герои от враждуващите страни влизат в сблъсък, който ще реши съдбата на семействата, народите и земите им.

Режисьор на „Warcraft: Началото” („Warcraft“) е Дънкан Джоунс („Луна”, „Първичен код“), сценаристи са Джоунс и Чарлс Ливит, а в ролите са Травис Фимел, Доминик Купър, Тоби Кебъл, Бен Фостър, Пола Патън, Робърт Казински, Даниъл Уу, Кланси Браун, Райън Робинс, Рут Нега, Даниъл Къдмор, Бен Шнецер и други.

Българската премиера е 10 юни 2016.

img4

коментари
 
Отговорете »

 
 • UZUMAKI
  2016-04-19 at 20:15

  Първият трейлър ми беше почти окей, макар и с уговорки, а този си е откровено зле. Като се замисля, че преди да зърна каквито и да е кадри, имах сериозни очаквания за филма… Оправданието ми е Дънкан Джоунс, продължавам да го смятам за кадърен и обещаващ, пък да видим… Накратко: нула хайп.

  Отговор

 • radi
  2016-04-19 at 20:37

  Тези ,които чакат филма с нетърпение, са най-голeмите фенове на играта ,играли по 10 часа на ден . Това е отговора на въпроса на Дринов :)

  Отговор

 • 2016-04-19 at 20:49

  прочетох заглавието на новината като „нов печален трейлър на warcraft“ и щеше да е spot on.

  Отговор

 • 2016-04-19 at 20:53

  Абе аз уж съм играл играта и то дълги години, ама и на мен нещо не ми харесват трейлърите… Някак си очаквах друго… повече.

  Отговор

 • 2016-04-19 at 21:40

  И аз бая играех, но преди дота и wow да завземат всичко. чел съм и две от книгите (на български май бяха излезли три?), които никак не бяха лоши. първата беше с магьосник и грифони, а втората беше за орките. В тая с орките имаше доста як драматичен момент, който ме шокира. Представях си, че филмът ще е нещо близко до тях. Това горе е слабо на всички нива.

  Отговор

 • cazaril
  2016-04-19 at 21:59

  Така,

  с известен риск да си върна думите назад по-следващия месец, чувствам необходимост да подчертая един съществен елемент на този проект: той е одобрен, нарисуван и съживен от Blizzard. Единствените филми, които ние познаваме, в които Blizzard има пръст, са късометражни и са между епизоди в игрите им. Въпреки това, има сериозна причина да обмислим защо това не би трябвало да е поредната фентъзи издънка >

  Историите на Blizzard не винаги са така епични като в Starcraft, но имат доста добри попадения. Това, което обаче ги отличава, е че успяха да сътворят не един, а два пълнокръвни фентъзи свята (със свои си глобус, физика, карти, история, легенди и т.н.), във всеки от които бушува могъщо разнообразие от твари, били те всякакъв вид чудовища, адски изчадия, ангели, орки, елфи, че и няколко вида хора. Ако това разнообразие и цялото въображение, дело на двайсет години креативен труд на много хора, не успее да обнадежди за зрелище, то вземете предвид, че през тези 20 години ( и все още ) те измислят начини, как тези твари да се изтребват взаимно и го правят да изглежда все по-епично.

  Това което искам да кажа е, че в най-лошия случай бихме имали два часа синематик. А какъв е ефектът на един Blizzard синематик, след като си играл цифра часове играта – тези които са играли знаят; аз бих казал просто, че е по сладко награждаващ, до момент, в който се радваш, че си пречукал боса, само за да гледаш синематика, защото си сигурен, че ще е легендарен.

  Отговор

  • 2016-04-20 at 00:32

   Чак пък пълнокръвен свят… в сравнение с толкин си е бледа сянка. Синематиците винаги са яки, но в контекста на играта. Както и ти казваш – пречукваш боса и се радваш. Обаче това тук е съвсем друго животно. Оставам скептик.


  • cazaril
   2016-04-20 at 18:59

   Светът на Диабло има по-голямо разнообразие от твари от повечето фентъзи книги взети заедно, докато светът на Warcraft се използва от много хора като Second Life. В този смисъл – да, разбираш, че е по-пълнокръвен, като видиш погребални могили на играчи, които са починали в истинския живот.

   Разбира се, сравнение със световте на фентъзи епосите като цяло ми се струва умерено неподходящо.


 • chigarluck
  2016-04-19 at 22:08

  Да, трейлърите до момента наистина не успяват да „продадат“ филма и за това според мен имат вина, хората които ги създават, но си мисля, че филмът ще е друга бира. Показват само екшън сцените с по един два кадъра и то в нехронологичен ред, а и музиката не му подхожда. Иначе целият свят е направен изключително яко, орките са spot on, човешкият свят също е на ниво с леки изключения. Дънкан Джоунс ще изненада всички скептици с този филм, сигурен съм!!!

  Отговор

 • Пламен
  2016-04-19 at 23:14

  Дъбстеп и фентъзи филм ……….баси потреса.
  Маркетинг отдела на Юнивърсал просто не знаят как да „продадат“ този филм, а съм убеден, че ще е нещо добро.
  Аз си стоя на мение – това, което виждам ме радва и обнадеждава, а трейлърите не разкриват история (което, надявам се ще в голям плюс при критичните и фенски рецензии)

  Отговор

 • Вал
  2016-04-20 at 10:24

  Брадва.

  Отговор

 • 2016-04-20 at 12:06

  Има синематик моменти в Диабло 2 (2000), които изглеждат и звучат по-качествено от тоя трейлър.

  Отговор

 • .
  2016-04-20 at 14:11

  Фентъзи порно – фап, фап, фап :D.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-04-20 at 14:16

  За повечето от вас сигурно няма значение, но за мен има: The Prodigy не са шибан дъбстеп, по дяволите. 😀 B смисъл, че са яки и слушаеми, дори имат няколко откровено велики неща, няма как да са дъбстеп. :) Факт е обаче, че употребата им в такъв трейлър е лош подход.

  Отговор

 • Gogoto
  2016-04-20 at 16:10

  Бидейки тотален лаик на тема каквото и да е, свързано със Уоркрафт не намирам нищо, което откровено да ме накара да отида в салона. Дано да успеят да хайпнат достатъчно феновете, защото кежуълите като мен, очакващо нещо от класата на Властелина или дори поне Хобита надали ще имат достатъчно мерак да дадат заветните десетина долара за кино от видяното досега, което бие повече на Халмарк ТВ продукция, от колкото високобюджетен фентъзи епос за кино. Надали ще видим толкова голяма финансова и творческа брадва от рода на Боговете на Египет, но все пак положението си остава доста „meh“…

  Отговор

Коментирайте