Aнтонио Кампос
Aнтонио Кампос

Едва ли има по-подходящ ден от този между Разпети петък и Великден, за да ви прелъстим с прилична доза сатанизъм. Ако освен това сте се чудили през годините какви точно събития са се разиграли преди зловещата история, която Ричард Донър ни разказа (по сюжет на Дейвид Зелцър) през 1976 г. в „Поличбата“, значи мястото ви наистина е тук. Оказва се, че продуцентското звено на 20th Century Fox иска да пренесе идеята на филм, който да послужи като директна предистория на класиката с Грегъри Пек, Лий Ремик и Дейвид Уорнър. Независимият щатски режисьор Антонио Кампос („Afterschool“) в момента преговаря относно проекта, а сценарият е дело на Бен Джейкъби. Продуцент ще е Дейвид Гойър (под шапката на неговата Phantom Four).

Хорърът на Донър е сред най-знаковите заглавия в жанра и в случай, че не сте го гледали или просто не знаете нищо за него (заслужавате да ви напляскаме, ако е така), ще напомним, че фабулата описва идването на Антихриста. Няколкото пpодължения на „Поличбата“ свалят значително нивото, а римейкът от 2006 г., за който вина носи режисьорът Джон Мур, е прекалено безличен, за да му се обръща внимание. B момента пък върви сериал, вдъхновен от франчайза: „Damien“. Него категорично можете да си спестите.

За да сме напълно в мрачен синхрон с глупавите християнски суеверия, завършваме с нещо, което донякъде компенсира повсеместната религиозна глупост чрез таланта на великия Джери Голдсмит:

Едно тролско „Амин!“ от нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Damien вярно е голям позор… От A&E си помислиха, че като им се получи с Bates Motel (приличен сериал, с трески за дялане, но и със страхотни актьори в лицето на Вера Фармига и Фреди Хаймор), ще им се получи и игричката с друга класика, но не би 🙂

  2. Много се кефя на „Бейтс“ – Вера Фармига и Фреди Хаймор са жестоки. В новия сезон имаше една сцена, след която търсих туитър или имейл на Хаймор за да му пиша. 🙂 Не се сещам друг път да ми се е случвало подобно нещо. 🙂

  3. Просто си личи, че двамата си разбират персонажите от-до, аз главно заради техните изпълнения гледам сериала. Иначе, щях да те питам коя точно сцена, но се сетих, че би било спойлер за останалите, така че ще пробвам сам да се досетя 🙂 Но определено този сезон и двамата имат впечатляващи моменти.

  4. Първият сезон на „Bates Motel“ e окей. Нищо специално, но доста гледаем. Спрях го, за да наваксам с многото чакащи ме обективно по-добри сериали, иначе му давам положителна оценка… докато с тая брадва „Damien“ не си струва човек да си губи времето.