„April and the Extraordinary World” дебютира на няколко европейски фестивала през 2015 г. и си спечели няколко статуетки.
„April and the Extraordinary World” дебютира на няколко европейски фестивала през 2015 г. и си спечели няколко статуетки.

April and the Extraordinary World” е базиран на едноименния графичен роман на Жак Тарди. Анимацията дебютира на няколко европейски фестивала през 2015 г. и си спечели няколко статуетки. Визуално, копродукцията на Франция, Белгия и Канада прилича на кръстоска от „Приключенията на Тинтин” и филм на студио Гибли (очаквано, веднага се сещаме за „Котката се завръща”).

Филмът ни отвежда в стиймпънк версията на Париж от 1941 г. Семейство учени са на крачка от това да намерят формулата на дълголетието, но загадъчно са отвлечени, а дъщеря им Ейприл е оставена на произвола. Десет години по-късно Ейприл живее сама с котката си, Дарвин, и тайно доразработва проекта на родителите си. Скоро се озовава в центъра на мрачна и дълбока конспирация и в преследване с правителствени агенти, дирижабли и киборги плъхове шпиони.

Ето го и трейлъра:

Изглежда прекрасно и го нареждаме сред анимациите, които очакваме с нетърпение. Надеждите ни да го видим на голям екран не са големи, но не са и съвсем никакви – на Киномания има традиция да показват подобни заглавия.

 

April and the Extraordinary World - палакт

April and the Extraordinary World - палакт

Режисьори на „Аpril and the Extraordinary World” са Кристиан Демар и Франк Екинси. Във френската версия, дебютирала на фестивала Fantastic Fest, главната роля е озвучена от Марион Котияр. В английската версия Котияр отсъства, но пък са включени гласовете на Пол Джиамати, Дж. К. Симънс, Тони Хейл и Сюзан Сарандън.

Аpril and the Extraordinary World” ще дебютира в ограничен брой киносалони на 25 март 2016 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *