Няма какво да го увъртаме – истината е грозна! Нелепа като слапстик-падане в калта, импотентна като опита за възраждане на чувството за хумор, което така добре помним от преди 15 години. Екранизацията на първия роман за Бриджит Джоунс на Хелън Фийлдинг беше свежа, забавна, бъзиклийска и майсторски пипната, пък и едно е героите ти да са на 30 и 40 години, съвсем друго е да продължаваш историята с 46 и 56-годишни персонажи, които се стремят да поддържат същото (познато) небрежнярско отношение към живота.

Положението е (почти) трагично или поне така изглежда от трейлъра. Но все пак допускаме някаква минимална възможност „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта” да поднесе изненада, като се окаже не (чак толкова) разочароващ, колкото очакваме…

От немай къде Колин Фърт споделя, че всъщност персонажа на Патрик Демпси бил различен съперник (в сравнение с Даниел Клийвър на Хю Грант) и според него е интересно да се проследи историята, в която не очакват… изненади. Като например – от кого е бременна Бриджит?! Занимателна тема – но за кого? 20-годишните, които биха се хихикали на подобна история, ще гледат с недоумение позастарелите герои; а онези, които са „на попрището жизнено в средата” биха се удивили на инфантилния сюжет, който обещава третата „Бриджит-Джоунс” история. Много чакаха, много протакаха – и режисьорката Шарън Магуайър (отговорна за „Дневникът на Бриджит Джоунс”), и самата Хелън Фийлдинг, и… Рене Зелуегър.

Вече казахме в самия край на миналата година каквото имаме да казваме по отношение на „преобразяването” на някогашната ни любимка Рене Зелуегър. И при все скептично свъсените вежди плюс очакванията, сведени до санитарния минимум, жените на средна възраст няма да пропуснат тази абсурдна комедия – най-малкото заради винаги стилния, сякаш неподвластен на възрастта Колин Фърт, и заради чаровния Патрик Демпси, добре познат от телевизионния екран като „доктор Блян” в „Анатомията на Грей”.

След шест месеца ще стане ясно колко резултатни са силите на тези два „магнита”; Рене вече няма потенциал да приковава мъжки погледи, пък и това е филм, в чиято аудитория надали ще се включат (много) представители на силния пол! Премиерата на „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта” („Bridget Jones’ Baby”) се очаква на 18 септември, а моята лична прогноза е, че ще се задържи на екран точно две седмици.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Рене Зелуегър беше толкова секси във първата версия от 2001-ва… После през 2006-та не се изяви чак толкова добре,сега да ги видим какви ги е надробила…

  2. Тия хора – продуцентите най-общо казано, или си мечтаят да сме имбецили, или се надяват да ни превърнат в такива! Толкова ли не проумяват, че сме уморени и отегчени до смърт да гледаме ЕДНИ И СЪЩИ филми в продължение на десетилетия, мамка му! Не е само Бриждит, ми безбройните римейки, Терминатори, Пришълци, Трансформъри, 4th of July извънземни епики, всичко заснето едно към едно с предишното! Е мамка му, взе вече на всички да ни се драйфа!