Никълъс Мaйър и Род Роденбери
Никълъс Мaйър и Род Роденбери

Преди точно месец отбелязахме присъединяването на Брайън Фулър като шоурънър на предстоящия „Star Trek” сериал, но след това решихме да се съберат малко повече подробности, преди отново да обърнем поглед към проекта. През изминалия месец нямаше някоя любопитна кастинг новина – на нея моментално бихме отделили време, но за сметка на това, CBS ни зарадваха с присъединяването на ветерана Никълъс Мaйър, който ще е сценарист и продуцент на новия сериал.

Ако не знаете защо това е добра новина, вероятно не сте фенове на „Стар Трек” или сте гледали само новите филми на Дж. Дж. Ейбрамс. Най-известен сред трекитата като режисьор на „Star Trek II: Wrath of Khan”, Мaйър е работил и по сценария на филма и е сценарист на „Star Trek IV: The Voyage Home” и „Star Trek VI: The Undiscovered Country”. Ето какво казва Фулър за него:

„Никълъс Мaйър преследваше Кърк и Кан, спаси китовете с Ентърпрайз и неговия екипаж, води война и мир между клингоните и Федерацията. Много сме щастливи, че един от най-великите разказвачи на „Star Trek” ще се завърне – Никълъс Мaйър се телепортира сред новите Трек сценаристи.”

И това не е единствената новина около проекта – наскоро стана ясно, че още двама души се присъединяват към екипа и това са Тревър Рот от Roddenberry Entertainment и по-важното, синът на Джийн Роденбери и сегашен шеф на Roddenberry Entertainment, Род Роденбери. Двамата ще са изпълнителни продуценти на сериала и въпреки че не е ясно дали ще имат някакъв творчески приход, присъединяването им е чудесен жест – ако не друго, CBS и Фулър явно ще подходят с уважение към наследството на Роденбери. Ето какво казва Род за предстоящото предизвикателство:

„Винаги ще се чувствам смирен от това наследство и легионите фенове, които са негови пазители, но е истинска чест да се присъединя към екип от невероятно талантливи хора, които искат да уважат наследството на „Star Trek” и да го представят на зрителите на една нова ера и чрез една съвременна платформа.”

Както вече сме споменавали, тази съвременна платформа е CBS All Access, където сериалът ще бъде достъпен, след като пилотът се излъчи по CBS. Добре е на този етап да подчертаем, че въпреки участието на Алекс Курцман като продуцент, новият сериал няма да е свързан с кинопродължението „Star Trek Beyond” на Джъстин Лин по никакъв начин (ако случайно сте се надявали на нещо в стил Marvel вселената, където, малко или много, има някакво застъпване на големия и малкия екран). Единствената връзка между сериала и филма е задължителният период от 6 месеца, който трябва да ги дели – когато CBS и Paramount се разделят преди 10 години, телевизията запазва правата за малкия екран, а студиото за всички кинопревъплъщения. Според едно от условията в договора, премиерата на „Star Trek” сериала ще е трябва да е поне 6 месеца след премиерата на филма, което означава, че най-ранната възможна дата е януари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *